8. maj 2021
IMG_8507
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han booster folks livskvalitet hver eneste dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han booster folks livskvalitet hver eneste dag

Forestil dig engang, at du hver dag går hjem fra arbejde med en følelse af at have gjort en kæmpe stor positiv forskel i et andet menneskes liv. Der findes vel næppe en mere belønnende følelse at gå i seng med om aftenen. I hvert fald ikke for Patrick Sørensen på 25 år.

Han er behandler på Øfeldt Centrene, der har deres helt egen metode til at hjælpe patienter, der er fysisk udfordret i hverdagen, og som lever med kroniske smerter – i både muskler og led - og det er også et sted for genoptræning.

Det gør man gennem en helt unik fysisk træning, der blandt andet indbefatter mere end 450 forskellige øvelser.

“Du har ændret mit liv”

Øfeldt Centrene er et specialiseret behandlingssted, hvor patienter kommer, når de ikke har kunnet finde hjælp andre steder. Men det kommer vi tilbage til.

Glæden skinner ud af Patricks øjne over corona-masken, da han fortæller om en patient, han behandlede for et par uger siden - en mand, som fortalte Patrick, at han havde ændret hans liv.

“Denne her mand i 40´erne havde haft så voldsomme rygsmerter i 10-15 år, at han næsten ikke havde kunnet sove om natten. Efter nogle behandlinger kunne han allerede mærke en stor forskel, og da vores forløb var slut, var han næsten smertefri. Han sagde til mig, at jeg havde ændret hans liv. Det er altså pænt givende,” konstaterer Patrick og siger, at patienter i langt de fleste tilfælde har denne oplevelse.

En skræddersyet uddannelse

Patrick har været tilknyttet Øfeldt Centret i Rødovre, siden han blev færdig med gymnasiet for 6 år siden. Planen var egentlig at blive klassisk uddannet fysioterapeut, da han altid har interesseret sig for at arbejde med kroppen og med mennesker - så det lå lige til højrebenet.

Men så hørte han om Øfeldt Centrene, der ligger i Rødovre og Karlslunde. Og her var der virkelig noget, der tiltalte ham.

“Jeg var især tiltrukket af denne her tilgang med, at man følger den samme patient gennem behandlingen. Så du lærer mennesket at kende, som du behandler - måske flere gange om ugen - og så kan du være med til at booste denne her persons livskvalitet gennem et genoptræningsforløb. Jeg følte, at det var helt skræddersyet til mig,” fortæller han.

Om Øfeldt Centrene
Centrene har 40 ansatte. 1.200 læger henviser til Centrene, og de energiske og engagerede terapeuter behandler 500 patienter om ugen. Det bliver til 40.000 behandlingstimer om året. Regionerne yder tilskud til behandlingen. Patienter med forskellige handicaps eller smerter – f.eks. pga. diskusprolaps søger hjælp hos Centrene oftest som en sidste mulighed.
Træningsterapeutuddannelsen varer 3 år, og uddannelsen til undersøger yderligere 1½ år.

Læs mere på www.ofeldt.dk
9 ud af 10 har forsøgt anden behandling

Patrick sendte en ansøgning og kom til en samtale, hvorefter han blev optaget som elev på et 3-årigt uddannelsesforløb. I dag arbejder han som behandler på Centret i Rødovre og har gennemgået 1½ års overbygning på uddannelsen til undersøger og seniorassistent.

Øfeldt Centrene er en helt speciel institution i det danske sundhedsvæsen. De har eksisteret i mere end 50 år og arbejder sammen med professorer og læger. De henviser patienter til Centrene, der ofte er sidste forsøg på at blive smertefri for mange patienter.

9 ud af 10 patienter har nemlig forsøgt anden behandling, før de lægehenvises til Øfeldt Centrene.

Det bedste job

Patrick fortæller, at man ikke skal regne med en hyggemassage, når man kommer som patient. Og der er ingen hurtige genveje til at blive smertefri og få genoptrænet fysikken.

“Det er hårdt arbejde. Både for behandler og patient, så det er vigtigt, at begge parter er fuldt dedikeret. Men det er også en af grundene til, at vi kan opnå de her fantastiske resultater og være med til at give patienterne et bedre liv,” siger han.

“Jeg kan ikke forestille mig at lave noget, der var mere givende end det, jeg laver nu - at hjælpe folk til en bedre livskvalitet hver eneste dag,” konkluderer han.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?