31. juli 2021
Der er ny harddisk i videoovervågningen her ved Skolebroen på Rustkammervej. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

Der er ny harddisk i videoovervågningen her ved Skolebroen på Rustkammervej. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Videomateriale fra stenkast-sag er defekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Videomateriale fra stenkast-sag er defekt
Sorø - 19. juli 2021 kl. 06:02
Af Ulla Grundtvig Brask

Politiet havde håbet på, at et kamera på Skolebroen i Sorø kunne hjælpe i efterforskningen af en sag om muligt stenkast mod en bil på vestmotorvejen den 8. juli. Men det er endnu uvist: Harddisken er nemlig defekt.

Sydsjællands- og Lollandfalsters Politi må vente lidt endnu med at få at vide, om videooptagelser fra motorvejsbroen ved Rustkammervej kan bruges til noget og eventuelt bidrage til opklaringen af en hændelse den 8. juli klokken 15.50. Her ramte en sten en bils forrude, og det blev der straks handlet på for at finde ud af, om det var et stenslag eller et stenkast.

Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør ved Sydsjællands- og Lollandfalsters Politi, oplyser, at harddisken i det kamera, der sidder ved Skolebroen over motorvejen, er defekt.

- Derfor er Rigspolitiets teknikere i øjeblikket i gang med at finde ud af, om det er muligt at genkalde nogle af optagelser. Så det er usikkert lige nu, om vi kan bruge videoen til noget i denne sag, fortæller Thorkild Steen Jensen.

Han oplyser, at der nu er sat en ny harddisk i kameraet ved Skolebroen, og han pointerer, at der ikke er tale om hærværk mod videoovervågningen.

Et vidne så - den torsdag eftermiddag på tidspunktet for hændelsen på motorvejen - to drenge på cirka 12-14 år, som kom cyklende på Skolebroen, og de udviste ifølge vidnet en »mistænkelig adfærd«.

- Vi har genforhørt vidnet for at finde ud af eventuelle flere oplysninger, men der er ikke kommet nyt frem. Der er heller ikke andre vidner, der har henvendt sig i sagen, siger politiinspektøren.

Tidligere hændelser
Der har tidligere været hændelser med stenkast i Sorø.

I 2017 kastede en ukendt gerningsmand en betonklods mod en bus. Det skete fra motorvejsbroen ved Rustkammervej.

Bussen fik smadret forruden i en grad, men ingen personer kom til skade ved ulykken. Den ulykke var den direkte årsagen, at gang- og cykelsti-broen ved Rustkammervej, Skolebroen, fik opsat kamera.

Også i september 2018 var der en hændelse med stenkast i Sorø. Det var ved broen over Nordmarksvej i Søholms-kvarteret. Herfra blev der kastet en 7-8 kilo stor sten. Ingen personer kom noget til, men den pågældende bilist fik et kæmpe chok. I ingen af tilfældene er gerningsmændene fundet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk