12. december 2017
Deltagernes sikkerhed afhang af to klatrereb. Selvom rebene hver kan bære 2.200 kilo, kræver det stadig en god portion tillid og mod at træde baglæns ud ad et vindue i 28 meters højde. Foto Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Deltagernes sikkerhed afhang af to klatrereb. Selvom rebene hver kan bære 2.200 kilo, kræver det stadig en god portion tillid og mod at træde baglæns ud ad et vindue i 28 meters højde. Foto Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og foto: Spænding nedad siloen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og foto: Spænding nedad siloen
Opdateret 11. august 2017 kl. 14:22
Sorø - 11. august 2017 kl. 11:17
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med nerverne uden på tøjet og et fast greb om rebet rappellede unge, adrenalinsøgende vovehalse nedad 28 meter høje siloer. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

124 trappetrin op, 28 lodrette meter ned. Det var menuen for børn og unge med hang til spænding, da kornsiloerne ved XL-byg i Sorø lagde ydervægge til rappelling.

- Det var grænseoverskridende. Især dét at læne sig baglæns ud over kanten. Efter nogle meter syntes jeg, det gik rigtig godt, fortalte Anna Vincentz Larsen, som hurtigt fik tjek på teknikken, selvom det var hendes debut som siloklatrer.

Højder har hun det fint med. Dagen forinden havde hun "trænet" på en tur i Bonbonland. Alligevel røg der en nervøs tanke gennem hovedet, ind hun firede sig ud over kanten. "Hvorfor er jeg så dum at gøre det her,« spurgte hun gentagne gange sig selv. Svaret kom, da hun igen var sikkert nede.

- Det var rigtig sjovt, og jeg er lidt stolt af mig selv, fortalte hun, men hun kiggede op og konstaterede, at højden ikke så særlig slem ud, set ned fra landjorden.

Oppe i soloens top var det Brian Poulsens opgave at instruere og opmuntre vovehalsene. Han var imponeret af børnenes mod.

- De er seje. De gør det bare. Jeg har tit oplevet, at børn og unge ikke har de store kvaler med at træde ud over kanten. Det er anderledes med voksne. Det kræver af og til store mentale forberedelser, sagde Brian Poulsen, der gennem sit arbejde på Katrinelystgården ofte har holdte rappellingarrangementer og andre fritluftsaktiviteter.

Mange af dagens deltagere var debutanter. Instruktørens opgave var derfor at give de grundlæggende dessiner om teknik og sikkerhed. Han kunne berolige med, at rebene kunne bære 2.200 kilo hver. Rebene skulle altså nok holde. Spørgsmålet var, om børnenes mod gjorde det samme.

Heller ikke her var der nogen slinger i valsen. Langt de fleste af deltageren prøvede flere ture nedad siloen. Trappen blev kun brugt til at komme op i toppen.

Dagens rappelling oplevelse var en del af Sorø Sportsråds sommerferie aktiviteter.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk