13. december 2018
12-årige Simon Bruun Kjærgaard (tv.) og 11-årige Julius Abildgaard fra Skjalm Hvide-spejderne i Sorø fik en af de mere specielle oplevelse i Odd Fellows logebygning på Trautnersvej. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

12-årige Simon Bruun Kjærgaard (tv.) og 11-årige Julius Abildgaard fra Skjalm Hvide-spejderne i Sorø fik en af de mere specielle oplevelse i Odd Fellows logebygning på Trautnersvej. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Mænd i kjole og hvidt serverede gourmetmad til 99 spejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Mænd i kjole og hvidt serverede gourmetmad til 99 spejdere
Sorø - 11. marts 2018 kl. 12:43
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

99 spejdere fra 19 patruljer tabte både næse og mund, da de kom til post 23 i et orienteringsløb i Sønderskoven. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hjemme ventede aftensmaden, troede de, og det er normalt noget hurtigt og nemt som de selv skal lave over bål - eksempelvis spaghetti og kødsovs - men i stedet for at samles ved lejrpladsen, spadserede de i samlet trop til Trautnersvej i Sorø.

Her stod lidt mere end en håndfuld mænd i kjole og hvidt. Sct. Georgs Gildernes Vestsjællands distrikt, der stod bag arrangementet, havde nemlig lavet aftale med Odd Fellow Logen Sorana.

Her er man så heldig, at Geert Wagner Hansen ikke bare er logebror, men oven i købet er overmester. Geert har også tilknytning til gilderne.

Kokketøjet og færdighederne i køkkenet har absolut ikke stuvet af vejen, så i stedet for spaghetti og kødsovs kunne de fornemt klædte mænd servere en tre-retters gourmet-menu.

Pandekager med skalddyrsfyld og salat, kalveschnitzel med kartofler og rodfrugte samt æbletrifli.

- Det er sjovt at prøve, lyder det fra 12-årige Simon Bruun Kjærgaard.

- Nu er det første gang, jeg er med på løb, så jeg ved jo ikke, hvad man plejer at spise - men det er nok ikke sådan noget, som vi har fået i aften. Det kan jeg godt regne ud.

Simon er på Ratata-holdet fra Karl af Riise i Sorø, og lørdagens strabadser i Sønderskoven klarede Ratata nogenlunde.

- Vi fandt lidt mere end halvdelen af posterne, fortæller han, inden han med sit hold gør sig klar til at vende tilbage til Frederiksberg Skole og aftenens natteløb.

- Jeg har været spejder i halvandet år, og det er sjovt. Fællesskabet er nok det vigtigste. Vi har et godt kammeratskab, men vi laver også mange spændende ting.

Mohrondoløbet gennemføres hver år, og denne gang kom spejderne ind i Dr. Who's univers. Doktoren fra planeten Galifrey er udstyret med to hjerter, og han kan ikke dø, og som operations-instrument benytter han en skruetrækker, der til gengæld kan fikse alt. Hans parallel-univers når man ved at gå ind gennem en gammel engels telefonboks.

Han har dog fjender i de robotlignende kegler Darleks. Det var i det spændingsfelt, at de mange spejdere skulle vise deres færdigheder som f.eks. at koge et æg i et kaffefilter over et bål, konstruere en bæresele og hejse en spejder to meter op i luften, transportere vand i åbne kar i en mooncar, føle sig frem til forskellige mere eller mindre skumle ting og konstruere et redningsreb og kaste det mod en af Darleks'erne.

Vindere af turn out-konkurrencen blev De Hårde Hunde fra Det danske Spejderkorps (DDS) i Gørlev. Turn out er eksempelvis samarbejde og opførsel, og »hundene« fik en sølvplade samt en kniv i præmie.

Løbet blev for femte eller sjette gang i træk vundet af Skovfolkene fra KFUM i Verninge på Fyn. Fynboerne sejrede foran Skovtroldene fra DDS i Skælskør og Mår fra DDS Trelleborg i Slagelse. Førstepræmien er vandrepræmien Mohrondostammen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk