25. april 2019
Line Gisselmann fik hjælp af Stig Tøfting i fodboldquizzen, som Maria Hollænder med headsettet styrede. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Line Gisselmann fik hjælp af Stig Tøfting i fodboldquizzen, som Maria Hollænder med headsettet styrede. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Line blev overrumplet og hædret som hverdagshelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Line blev overrumplet og hædret som hverdagshelt
Sorø - 14. december 2018 kl. 16:20
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med den ægte jyske ro som ballast var læge Line Gisselmann ikke sådan lige til at ryste, da DR P4 fredag hædrede den soranske ildsjæl for de mange gøremål, hun får tid til i sin hverdag. Overvældet var hverdagshelten, men dog ikke mere, end at den jyske lune - Line er oprindelig fra Skanderborg - slog igennem, da radiovært Maria Hollænder spurgte, hvordan dagen så havde været.

- Joh, lød det fra hovedpersonen, den lignede såmænd en ganske almindelig fredag i lægeklinikken.

Og så brød latteren løs, for selv om de givet har det sjovt i Lægehuset på Rådhusvej, så er det dog endnu ikke sket, at der både har været besøg af Medina, Andreas Bo, Stig Tøfting og Kim Vilfort, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Maria Hollænder, der sammen med Anders Bisgaard stod for programmet »P4 til døren« denne fredag - kunne fortælle, at to af Lines kolleger uafhængigt af hinanden havde indstillet Line til prisen. Både ledende lægesekretær Linda Vesterby Lysen og læge Anne Sofie Hartmann kunne fortælle om et energibundt af en kollega, der altid stiller op. Udover sit fuldtidsjob som læge er hun medlem af Lynge og Vester Broby Sogns menighedsråd, mor til to drenge, aktiv i eksempelvis Stafet For Livet, aktiv på festivaler og ikke mindst fodboldleder i Lynge-Broby Idrætsforening. Sidstnævnte indebærer eksempelvis holdledertjansen for U10 og U13 drengene samt primus motor i klubbens grillfester med 150 deltagere.

- Hvordan klarer du alt det, ville Maria Hollænder vide.

- Jeg kan jo godt høre, det er meget, når det bliver nævnt, men jeg oplever det ikke sådan selv. Jeg får energi af de ting, jeg laver, svarede Line Gisselmann, der i øvrigt har det med at sige nej, når hun bliver spurgt om nye opgaver. Det gjorde hun, da Maria Hollænder for et stykke tid siden opsøgte hende på klinikken og spurgte, om hun var klar til at være hovedperson i radioudsendelsen. Det samme svarede hun, da sognepræst Andreas Christensen spurgte hende, om hun ville være med i menighedsrådet. Heldigvis er Line ikke sådan, at hun lukker af for en videre dialog, og så kan et nej alligevel godt ende som et ja.

Der var mange gæster til Line Gisselmanns radiofest. Gennemgående var sangeren Medina, der leverede en akustisk udgave af en del af de store Medina-hits. Anders Bisgaard fik endda lov til at brillere på congas på det afsluttende nummer.

Andres Bo gav den som præst med en lidt uautoriseret prædiken, hvor han bl.a. kunne fortælle, at tvivlen spiller en rolle i kristendommen. Det fik han til at passe godt på Line.

- Er Jesus virkelig Guds søn, og har AGF nogensinde været et tophold, sagde han og fik forsamlingen til at le. Det samme gjorde han, da han bekendtgjorde, at folkekirken er så rummelig, at der er plads til alle. Også muslimer. Eneste spørgsmål i den anledning: Er der plads til FCK-fans? Svaret var ja - hvis de får deres egen kirke på en øde ø.

Og alt det fodbold var der selvfølgelig en årsag til. Line er som skanderborgenser så absolut AGF-fan. Alligevel er det lykkedes hende at blive gift med en inkarneret Brøndby-fan, og når Brøndby og AGF spiller imod hinanden, er der »håne-krig« i det lille hjem. Thomas Søemod hedder Lines bedre halvdel, og han blev udfordret i en fodboldquiz. Heldigvis havde han EM-helten Kim Vilfort på sin side, mens Line fik støtte fra »plæneklipperen« Stig Tøfting. De dystede om fodboldbilletter og VIP-behandling til en kamp mellem Brøndby og AGF, og selv om Stig Tøfting selv var med i Århus Stiftstidendes podcast om AGF, kunne han ikke huske, at den hedder »Det hvide snit«, og så vandt Thomas og Kim.

- Jeg er skuffet over mig selv, bekendtgjorde Stig »Tøffe« Tøfting.

Lines interesse for cocktails affødte et besøg fra Timo Mikkelsen, der er dansk bartender-mester, og så fik Line smagt lidt mere end favoritten Caipirinha. Også Pia Larsen fra Sejers Konditori kiggede forbi og fortalte bl.a. om, hvordan et besøg hos lægen også kan ende med bestilling af en kagemand.

Sognepræst Andreas Christensens deltagelse mundede ud i, at Line af Maria Hollænder blev hørt i Trosbekendelsen, og den kan hun da dele af, men præsten kunne nu fortælle, at han er overbevist om, at med det overskud, den hjælpsomhed og den energi, Line Gisselmann lægger for dagen, er hun en af Vorherres favoritter.

Endelig kunne kokken Thomas Herman diske op med insekt-snacks, der refererede til Line Gisselmanns rejser i Afrika.

Og hovedpersonen kunne også give den mere ærlige udgave af sin oplevelse af hædersdagen.

- Det er overvældende. Helt fantastisk, lød det fra Line Gisselmann.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk