19. maj 2019
Danmark kommer foran 1-0, og menneskemængden på Torvet jubler. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Danmark kommer foran 1-0, og menneskemængden på Torvet jubler. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Torve-fodbold fra VM blev en kæmpe succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Torve-fodbold fra VM blev en kæmpe succes
Opdateret 01. juli 2018 kl. 22:30
Sorø - 01. juli 2018 kl. 22:27
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tusindtallig skare var med på Torvet i Sorø, da Danmark spillede VM-ottendedelsfinale mod Kroatien. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Billeder: Flere indtryk fra fodbold-succesen på Torvet

Eftermiddagen var hyggelig med et pænt besøg af et par hundrede gæster til et langt drama mellem Rusland og Spanien, som førstnævnte vandt efter forlængelse og straffespark, og blandt arrangørerne i Sorø Julefond m.m. var spændingen stor forud for aftenens brag i ottendedelsfinalen ved VM. For første gang var der storskærms-arrangement på Torvet i Sorø. Men fremmødet oversteg selv de dristigste forventninger, da mere end 1.000 mødte op.

- Selvfølgelig skulle vi da se kampen sammen med alle de andre, siger Anker Skov Jensen, der senere blev kåret til Sorøs bedste roligan. Med kasket, tøj og vaskeægte boldsko kom Anker ind på en klar førsteplads.

- Tøjet har jeg fået af Poul Pedersen i SuperBrugsen på Frederiksberg, fortæller Anker, der selv var tilknyttet Brugsen.

- Det er fra 1986. Poul var selv til kampene i Mexico, og da han kom hjem, fik jeg tøjet.

Det har været luftet adskillige gange både i tysk TV og i Parken, hvor Anker stort set har været fast gæst til alle Danmarks kampe siden 1982. Op gennem 80'erne fulgte han også landsholdet på udebane.

En lidt mere »afdæmpet« roligan er Allan Lynge fra Sorø.

- Vi er her med nogle venner, fortæller han.

- Selvfølgelig holder jeg med Danmark, men det vigtigste for mig er, at vi får en rigtig god fodboldkamp. Resultatet - nej, det tør jeg ikke tippe.

Om Kampen blev god, må enhver afgøre med sig selv, men sikke en optakt det blev! Publikum på Torvet havde dårligt lagt en ganske glimrende udgave af nationalsangen bag sig, før Mathias Zanka Jørgensen med god hjælp af en kroatisk forsvarer og den kroatiske målmand fik bolden over stregen til 1-0 til Danmark. Så brød jubelen løs - men den varede til gengæld ganske kort, før kroaterne svarede igen med et tilsvarende tilfældigt kludemål ved Mandzukic i det fjerde minut, men om ikke andet var der sat gang i løjerne.

arrow Klar til fodboldfest på Torvet i Sorø
01. juli 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk