20. november 2019
Damptoget starter i Høng og kører via Ruds Vedby, Skellebjerg, Dianalund og Vedde til Stenlille. Her kører det retur til Høng. Der er afgang 10. og 17. juli. Foto: Vestsjællands Veterantog
Damptoget starter i Høng og kører via Ruds Vedby, Skellebjerg, Dianalund og Vedde til Stenlille. Her kører det retur til Høng. Der er afgang 10. og 17. juli. Foto: Vestsjællands Veterantog
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantog gør klar til afgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantog gør klar til afgang
Sorø - 26. juni 2019 kl. 17:59
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I perioden 29. juni til 31. august kan man på de fleste veteranbaner og sporvejsmuseet rejse tilbage i tiden med gamle tog og sporvogne gennem forskellige egne af Danmark. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Også Vestsjællands Veterantog - med hjemsted i Høng - er med til at markere starten af projektet »Kultur på Skinner«, for der køres med foreningens gamle damplokomotiv mellem Høng og Tølløse lørdag den 29. juni.

Der køres fra Høng kl. 10:34 og retur fra Tølløse kl. 12:52 - med stop på mellemstationer. Det er med til at markere starten på dette års veterantogskørsel hos foreningen Vestsjællands Veterantog.

Der ud over er der to onsdage i juli, hvor damptoget kommer forbi en station i den nordlige del af Sorø Kommune.

Det er onsdag den 10. og 17. juli, hvor der køres to dobbeltture mellem Høng og Stenlille - med stop på samtlige mellemstationer.

Sommerens køreplaner findes på Vestsjællands Veterantogs hjemmeside www.dit-veterantog.dk.

Vestsjællands Veterantog står for at renovere og vedligeholde et stykke jernbane-kulturarv, og lige nu arbejder de frivillige på højtryk med at klargøre lokomotiver og vogne til sommerens kørsler.

Men arbejdet med renovering og vedligeholdelse af de gamle tog har absolut ikke ligget stille over vinteren. En stab af aktive frivillige mødes et par gange om ugen i vognhallen i Høng og bygger, reparerer, maler etc.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk