24. oktober 2019
Foto: Hans-Jørgen Johansen
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vedbygaard er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vedbygaard er solgt
Sorø - 11. april 2018 kl. 12:53
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ruds Vedbys store gods Vedbygaard, der har været til salg i to-et-halvt år, har nu endelig fundet en køber. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

arrow Læs også: Lokalråd: - Dejligt med køber til Vedbygaard

Silva Estate, der har haft ejendommen til salg, oplyser, at det indtil videre er en hemmelighed, hvem køberen er, men den nye ejer vil om en måneds tid offentliggøre sine tanker og planer med Vedbygaard.

Vedbygaard omfatter udover den fredede slotsbygning fra 1500-tallet samt diverse ladebygninger i alt 474 hektar jord med landbrug og skov. Den nye ejer har dog ikke ønsket at købe de 166 hektar, der var tilplantet med skov, så det areal er fortsat til salg.

Vedbygaard har i næsten 100 år fungeret som rekonvalescent-hjem under Diakonissestiftelsen, men den hidtidige ejer, Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem, valgte at standse den aktivitet for nogle år siden på grund af for lille efterspørgsel.

Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem arvede Vedbygaard fra biskop Peder Madsen og hustru, der i en fundats betingede sig, at stedet skulle bruges til netop rekonvalescenthjem. Det er dog lykkedes at få ophævet den fundats i forhold til ny ejer.

Salgsprisen er ikke oplyst, men seneste udbudspris lå på 95 mio. kr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk