18. april 2019
Emilie Danry kommer fra Greve. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

Emilie Danry kommer fra Greve. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usikre piger får skub til mere selvværd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikre piger får skub til mere selvværd
Sorø - 10. oktober 2018 kl. 16:02
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Andrea Schougaard på 13 år og Emilie Danry på 15 år kender det, og det er der sikkert også mange andre unge, der gør: Du skal fremlægge et projekt eller en opgave for resten af klassen, og du er mere end almindelig nervøs - måske angst - for at stå foran den store forsamling. Tænk hvis du kommer til at sige noget forkert. Tænk hvad de andre tænker om dig.

- Det vil jeg gerne blive bedre til. Jeg har det virkelig dårligt med fremlæggelser. Hvis jeg kommer til at sige noget vrøvl, og de andre griner af det, fortæller Andrea Schougaard, der bor i Sorø.

Emilie Danry har det også sådan, og hun synes, det er svært med at række fingeren op i timerne i skolen i Greve, hvor hun bor. Også selv om hun er godt til det skriftlige, og lærerne ved, at hun kan sit stof.

- Mange gange tænker jeg, at nu gør jeg det, men så er der noget, som bremser mig. Jeg ved ikke hvad. Det er irriterende, for jeg vil også gerne have gode karakterer i det mundtlige, siger Emilie Danry.

Den store usikkerhed har begge piger drøftet med deres forældre og lærere, der alle gerne vil støtte. Men der skal lidt mere til end det.

Måske er en workshop en lørdag i Sorø, hvor ungecoach Jette Nielsen giver de unge piger nogle brugbare værktøjer til mere selvværd og selvtillid, skubbet, der virker.

Det håber Jette Nielsen.
- Jeg er ikke terapeut, men jeg kan hjælpe dem til at opdage sig selv og give dem retning: Hvad er vigtigst i deres liv, og hvordan kommer de derhen. Jeg arbejder med meget konkrete mål, og mål der er målbare, siger Jette Nielsen.

Læs hele historien i Dagbladet og Sjællandske onsdag eller e-avisen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk