19. oktober 2018
De unge medvirkende har selv været med til at udvikle forestillingen "Her kommer jeg". Foto: Martin Pedersen
gallery icon

Se billedserie

De unge medvirkende har selv været med til at udvikle forestillingen "Her kommer jeg". Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge teater-spirer lærer at være frygtløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge teater-spirer lærer at være frygtløse
Sorø - 12. november 2017 kl. 09:28
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de her dage knokler ni unge mennesker i gymnastiksalen på den gamle skole på Frederikberg. De har travlt med at blive klar til premieren på deres forestilling »Her kommer jeg«.

Det er ungdomsskolen Ung Sorø, der i samarbejde med skuespiller Niels Vandrefalk fra Holberg Teatret, laver forestillingen. Der er generalprøve onsdag aften og premiere lørdag middag.

- Vi er faktisk langt. Så ja, vi bliver klar til premieren, siger instruktør Niels Vandrefalk til DAGBLADET og Sjællandske.

De medvirkende er blevet udvalgt gennem auditions for interesserede elever fra kommunens skoler. Og det er så endt med de nuværende ni medvirkende.

Forestillingen er en blanding af gøgl, akrobatik, dans, sang, musik og skuespil. De ni unge har selv været med til at forme forestillingen og har bidraget med tekster og improvisationer.

13-årige Rikke Juhler Nielsen går i 7.a på Frederiksberg Skole. Hun har lært at bryde grænser.

- Jeg har brudt mange af mine grænser her. For eksempel i en scene med djævlen, hvor det skal være grimt. At have brudt mine grænser fører til noget nyt. Det kan jeg tage med videre herfra. Jeg tør mere gå ud og sige, at her kommer jeg, og jeg er bare mig selv, siger Rikke Juhler Nielsen.

For 16-årige Johannes Moritz fra Slagelse handler det om at komme tættere på en karriere som skuespiller.

- Jeg kan godt lide at improvisere og leve mig ind i andre personligheder. Jeg vil gerne tættere på en skuespillerkarriere og have noget socialt sammen med andre, der har den samme interesse som mig, siger Johannes Moritz.

Det er netop en af instruktør Niels Vandrefalks ambitioner at lade de medvirkende snuse til livet som skuespiller.

- Jeg håber, at de mærker i krop og sind, at teatret er altædende. At en drøm om en skuespillerkarriere indebærer nederlag, konflikter og enorm magi. Derfor har jeg stillet professionelle krav til disciplin og koncentration, siger han.

Instruktøren håber også, at premieren giver de unge et boost.

- Jeg tror, de får en gevinst ved at have klaret strabadserne og gennembrudt deres angst. Og på lørdag vil de opleve frygtløshedens gevinst, siger Niels Vandrefalk.

»Her kommer jeg« spiller lørdag den 18. november klokken 12.30 i den gamle gymnastiksal på Skolevej 1B, 4180 Sorø. Forestillingen varer 45 minutter. Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser. Derfor skal man bestille plads hos Ung Sorø på telefon 57876830, og det kan man gøre torsdag den 16. november mellem klokken 14 og 16.30.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk