25. maj 2020
Det var det syn, der mødte en mor og hendes 3-årige søn, da de søndag besøgte Holberghavens legeplads. Privatfoto
Det var det syn, der mødte en mor og hendes 3-årige søn, da de søndag besøgte Holberghavens legeplads. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge ryger joints og sniffer gas på børnehavens legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge ryger joints og sniffer gas på børnehavens legeplads
Opdateret 15. september 2019 kl. 19:41
Sorø - 15. september 2019 kl. 19:06
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag fandt en mor til en 3-årig dreng syv joint-skod, fire gaspatroner og to, tomme papkartoner hvidvin på Holberghavens legeplads. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Det er altså ekstremt at opleve.

Det siger Mia Gyrill Hald Nielsen. Søndag formiddag kom hun sammen med sin 3-årige søn over på legepladsen ved daginstitutionen Holberghaven mellem Holbergsvej og Dyrskuepladsen, og det var noget af et syn, der mødte mor og søn.

Syv joint-skodder, fire gaspatroner, at par tomme papkartoner hvidvin og nogle dåser var efterladt fra ungdommens fest lørdag aften og nat, og der stank af hvidvin, fordi papkartonen var sprunget læk.

En joint er en rullet cigaret med tobak og cannabis oftest i form af pot, hash eller skunk. Gaspatronerne benytter de unge til at sniffe gas.

- Jeg fjernede selvfølgelig det efterladte og smed det i skraldespanden, men hvorfor pokker skal de unge bruge børnehavens legeplads til sådan noget, spørger hun.

- Jeg fortæller jo børnehaven om det, men ellers ved jeg ikke rigtig, hvad man kan gøre. Jeg ved jo også, at problematikken jævnligt er oppe på personalemøder i børnehaven. Kommunen har besluttet, at daginstitutionernes legepladser skal være åbne. Jeg tror helt, at institutionerne ville lukke dem - men på den anden side set: Sår springer de unge vel bare ind over hegnet.

Mia Gyrill Hald Nielsen fortæller, at der også ofte er den slags efterladenskaber på Sorø Borgerskoles legeplads.

- Det er mit indtryk, at det er værst i Sorø, siger hun.

- Når man kommer til Frederiksberg og Pedersborg er det knap så slemt. Jeg har selv været tilknyttet Villa Villakulla i en periode, og på det tidspunkt døjede vi mest med hærværk på legepladsen.

Det fund, Mia Gyrill Hald Nielsen gjorde, er delt på Facebook, og opslaget har fået mange kommentarer. Tilsyneladende er det også et problem, at der ofte smadres flasker på Banevej og i tunnelen.

Kommentarerne er delt mellem forældreansvaret og det faktum, at de unge mangler et sted at være. Det debatteres, i hvor stort omfang forældre kan og bør gribe ind. Kommer et værested for de unge på den politiske dagsorden, kan man dog være nogenlunde sikker på, at det ikke bliver et sted, hvor det bliver tilladt at ryge joints, sniffe gas eller drikke større mængder alkohol.

Børne- og familiechef Henrik Madsen oplyser, at der tirsdag holdes møde i kommunen om problematikken, som han også mandag diskuterer med SSP-koordinator Rikke Thernøe.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk