21. september 2019
Fra venstre er det Benedikte Millina Sørensen, Sidse Rebien og Caithlin Hunt. Øverst er det Sigurd Hutnik Nielsen. Sorø Ungdomsprojekt vil arrangere deres eget vælgermøde for unge. Foto: Mie Neel
Fra venstre er det Benedikte Millina Sørensen, Sidse Rebien og Caithlin Hunt. Øverst er det Sigurd Hutnik Nielsen. Sorø Ungdomsprojekt vil arrangere deres eget vælgermøde for unge. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge om valget: Vi vil tættere på politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge om valget: Vi vil tættere på politikerne
Sorø - 22. april 2019 kl. 08:58
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Ungdomsprojekt (SUP) arrangerer vælgermøde for unge onsdag den 24. april. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hvis unge skal engagere sig mere i valgkamp og politik, skal valgkampen have en anden struktur en den, vi hidtil har benyttet os af i Danmark.

Det er der enighed om i tovholdergruppen i Sorø Ungdomsprojekt, og en af de ting, der skal ændres på, er afviklingen af et vælgermøde.

- Det er i orden, at politikerne får lov til at præsentere sig, men det der med, at de så bare kan snakke løs fungerer ikke, siger Benedikte Millina Møller fra gruppen.

- Lige så håbløst - i hvert fald for unge - er det, at politikerne får et spørgsmål fra salen, og så skal 12 forskellige svare på det. Det bliver hurtigt til en langgaber, som man mister interessen for, forstætter Sigurd Hutnik Nielsen.

- Derfor vil vi arrangere et alternativt vælgermøde, som vi håber, at mange unge vil komme til, siger Caithlin Hunt, og Sidse Rebien runder af:

- Vi forsøger med en præsentationsrunde og en kort paneldebat. Anden del af mødet bliver en slags speeddating, hvor man kan vælge tre politikere eller politikerborde, man vil besøge, og så er der 20 minutter pr. runde. Her kan man få muligheden for at komme tættere på den enkelte politiker og få svar på præcis de spørgsmål, man selv har.

På den måde håber SUP at gøre vælgermødet mere nærværende og vedkommende for foreningens målgruppe, der er de 15-25 årige. Vælgermødet holdes på Kulturcafé Ludvig onsdag den 24. april fra kl. 19.00-21.00.

- Alle opstillede partier har meldt, at de kommer, fortæller Benedikte Millina Møller, men ikke alle endnu har givet navnet på den kandidat, partiet stiller med.

Foreløbig ser panelet således ud: Anne Madsen, Socialdemokratiet, Sascha Faxe, Alternativet, Lars Schmidt, Dansk Folkeparti, Linda Havanna Hansen, Enhedslisten, Louise Schack Elholm, Venstre, Kathrine Olldag, Radikale Venstre, og Astrid Carøe, SF.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk