4. juni 2020
Når badegæsterne forlader Skjolden ved Sorø Sø, tager de unge over og holder en fest. Men for høj musik og affald er til stor gene for nogle borgere, der bor tæt på stedet. Det gælder også andre steder i Sorø Kommune, hvor de unge mødes på lune sommeraftener. 	Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Når badegæsterne forlader Skjolden ved Sorø Sø, tager de unge over og holder en fest. Men for høj musik og affald er til stor gene for nogle borgere, der bor tæt på stedet. Det gælder også andre steder i Sorø Kommune, hvor de unge mødes på lune sommeraftener. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge fællesskaber i det grønne larmer og sviner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge fællesskaber i det grønne larmer og sviner
Sorø - 15. maj 2019 kl. 12:44
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skru ned for musikken. Ryd op efter jer. Behandl fællesområderne ordentligt.

Sådan lyder opfordringen kort og godt fra SSP Sorø, der netop har sendt et informationsbrev ud til forældrene til unge i skolernes ældste klasser.

Årsagen er, at når forår og sommer kommer, kommer også de effektive højttalere frem i aften- og nattetimerne ved blandt andet Grønningen (både i Sorø og Dianalund), ved badestedet Skjolden og i Akademihaven.

I Stenlille er det populært at feste og hygge sammen i »Vandværksskoven«.

Unge mennesker fra især udskolingsklassserne mødes, og musikken er så høj, at den er til gene for borgere, der bor tæt på og gerne vil nyde en stille aften på terrassen.

Et andet problem er affald efter festerne.

Ifølge direktør Jens Kristian Poulsen, Stiftelsen Sorø Akademi, efterlader nogle af de unge flasker og andet skrald på de grønne områder.

- Jeg kan godt forstå, de gerne vil mødes og hygge sig. Det må de også gerne. Men musikken skal der skrues ned for, så den ikke er til gene for de andre borgere. De unge skal også lære at rydde ordentlig op efter sig, siger Jens Kristian Poulsen.

SSP Sorø mener, at forældrene skal på banen.

- Sunde fællesskaber er en vigtig del af et godt ungdomsliv. Vi ser dog desværre en stigning i uro og hærværk, når de unge begynder at samles udendørs, og vi ved også, at der nogle steder bliver eksperimenteret med alkohol, hash eller piller, siger Rikke Thernøe, der er leder af SSP i Sorø Kommune.

- Det handler om at vise en positiv interesse og være med til at passe på de unge - og også at lære dem at behandle vores fælles områder ordentligt, siger Rikke Thernøe.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk