19. juni 2019
Jens Nygaard (V) er hverken til Model A eller Model B, men vil have sin egen Model C. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jens Nygaard (V) er hverken til Model A eller Model B, men vil have sin egen Model C. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om ny unge-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om ny unge-indsats
Sorø - 07. februar 2019 kl. 16:04
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser ikke ud til, at der kan opnås politisk enighed om, hvordan en ny sammenhængende ungeindsats skal skrues sammen i Sorø Kommune. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

arrow Læs også: Byråds-glæde over enighed om unge

I det første udvalg, der har behandlet sagen, var der i hvert fald stor splittelse.

Tre medlemmer ville have en model, tre andre medlemmer ville have en anden model, og en enkelt ville have udarbejdet en helt tredje model.

Den sammenhængende ungeindsats er noget, alle kommuner er blevet pålagt at indføre for at kunne indfri regeringens målsætning om, at flere unge skal tage en uddannelse eller være tilknyttet arbejdsmarkedet. Hvordan unge-indsatsen overfor de 14-29-årige skal organiseres er derimod op til den enkelte kommune.

Social- og sundhedsudvalget så som det første udvalg på sagen i denne uge. En sag, som i øvrigt var til politisk behandling i december også, men dengang blev sendt retur til forvaltningen, fordi politikerne ønskede flere oplysninger.

Det har de fået nu, selv om et enkelt medlem af udvalget, Jens Nygaard (V), vil have endnu flere oplysninger, inden han tager endelig stilling.

- Jeg mangler stadig helt klarhed over budget-ansvaret i denne sag, siger Jens Nygaard, der derfor har bedt forvaltningen om at udarbejde en tredje model - Model C.

- Man kan måske tage det bedste fra de to andre modeller. Jeg afventer, hvad forvaltningen kommer tilbage med, siger Jens Nygaard, der dog overordnet hælder til samme model som socialdemokraterne, hvis der er styr på det med det økonomiske ansvar.

Socialdemokraterne vil have Model B, der opererer med en helt ny og selvstændig forvaltningsenhed med en leder og 15 ansatte, som hører under Fagcenter Arbejdsmarked og Borgerservice:

- Vi synes, at det er den model, der giver de klareste og reneste linjer. Det er også en tydelig tilkendegivelse overfor de unge af, at det er et område, vi satser på, siger Annette Raaschou van der Star (S).

Den sidste mulighed, Model A, er så den, som udvalgets formand Lars Schmidt (DF) og de to konservative medlemmer foretrækker. Med den vil de ansatte - også her er det 16 - beholde tilhørsforholdet til deres respektive afdelinger, men indgå i et tværfagligt samarbejde. Fagcenter Børn og Familier skal have det overordnede ansvar.

Fra forvaltningens side bliver Model A anbefalet, fordi den skønnes at være den mindst sårbare overfor bl.a. sygdom og den, der bedst kan bygges oven på det eksisterende. Endelig mener forvaltningen, at indsatsen hører bedst under Børn & Familier.

- Og når forvaltningen siger, at det er den bedste løsning, så stoler jeg på det, siger Lars Schmidt.

Både Annette Raaschou van der Star og Jens Nygaard mener, at Model A minder for meget om det, som kommunen allerede gør:

- Og det har vi jo ikke opnået de ønskede resultater med, siger Annette Raaschou van der Star.

For såvel Model A som Model B gælder det, at udgifterne kan holdes indenfor eksisterende budget.

Politikerne er i øvrigt heller ikke enige om, hvilke politiske udvalg, der skal have ansvaret for området.

Sagen skal også i børne- og undervisningsudvalget, arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget og økonomiudvalget, inden den kan gå til byrådet.

arrow V-S-EL i nyt samarbejde om ungeindsats
08. februar 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk