25. oktober 2021
Det er især tre steder, der har bidraget til øget turist-overnatning. Nemlig kommunens to campingpladser (på foto Sorø Camping) og Comwell Sorø. Foto: Thomas Olsen
Det er især tre steder, der har bidraget til øget turist-overnatning. Nemlig kommunens to campingpladser (på foto Sorø Camping) og Comwell Sorø. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turisme-fremgang over lands-gennemsnit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turisme-fremgang over lands-gennemsnit
Sorø - 13. juli 2016 kl. 14:56
Af Lene Berthelsen

Efter seks magre år blev 2015 året, da der atter kom gang i turistbesøget i Danmark.

Der var fremgang i landet som helhed, men ikke mindst i Sorø Kommune, hvor fremgangen på 10,9 pct. har været mere end dobbelt så stor som landsgennemsnittet på 4,9.

Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det er overnatningerne, der bliver målt på, og her valgte 69.517 at falde i søvn på et soransk overnatningssted. Det er næsten 5.000 flere end året før og omkring 1.500 fra at være på linje med besøgstallet, før finanskrisen slog til.

Langt de fleste overnattende er danskere, men det er måske på vej til at ændre sig. Det er nemlig de udenlandske gæster, der procentvis især er blevet mere talrige. Her har Sorø Kommune oplevet en stigning på 20,9 pct. - mod landsgennemsnit på 6,7 pct.

Borgmester Gert Jørgensen (K) er ikke i tvivl om, at det er kommunens samarbejde med VisitVestsjælland, der bærer frugt.

- Det viser, at vi så rigtigt. At det er vigtigt at komme ud over landegrænsen og få gjort opmærksom på kommunen på en måde, der trækker folk hertil, siger Gert Jørgensen til Sjællandske og Dagbladet.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk