22. april 2019
Torvet blev som forsøg afspærret fire lørdage i juli i år. Næste år skabes en fleksibel løsning i juni, juli, august og december - ja, faktisk indledes det allerede i december i år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Torvet blev som forsøg afspærret fire lørdage i juli i år. Næste år skabes en fleksibel løsning i juni, juli, august og december - ja, faktisk indledes det allerede i december i år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torvedage vender tilbage i friere form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvedage vender tilbage i friere form
Sorø - 12. oktober 2018 kl. 06:08
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torvedagene i Sorø denne sommer kom fint ud af starthullerne, og Sorø Kommune har nu indgået en aftale med en gruppe, der har byrådsmedlem Niels Aalbæk Jensen (ALT) som talsmand, og løsningen næste år bliver en fleksibel en af slagsen.

- Der er åbnet mulighed for, at der kan holdes weekend-arrangementer, hvor Torvet spærres af, som vi kender det fra juli i år, i både juni, juli, august og december, fortæller Niels Aalbæk Jensen til DAGBLADET og Sjællandske.

- Afspærringen sættes kun op de dage og i de tidsrum, hvor det er nødvendigt. Sorø Kommunes folk instruerer Joe Ibrahim fra Restaurant Valencia i, hvordan afspærringen sættes korrekt op. Valencia opbevarer også tingene, så det er Joe, man skal have fat i, hvis man ønsker at holde et arrangement, der kræver, at Torvet spærres af.

Afspærringen foregår på samme måde som denne sommer. Det betyder, at det bliver muligt at køre rundt om Torvet.

- Vi havde en rigtig god sommer, og de fire lørdage i juli var en succes for restaurant, pølsevogn og værtshus. Det er også mit indtryk, at folk hyggede sig. Derfor har der været et stærkt ønske om at kunne fortsætte, fortæller Niels Aalbæk Jensen og føjer til, at det helt store arrangement var storskærmen i forbindelse med fodbold-VM.

Derudover var jazz-arrangementet 21. juli det mest besøgte.

Reglen bliver også sådan, at afspærringen kan sættes op fredag eftermiddag, lørdag og/eller søndag. Der må kun spilles musik til kl. 22.00 - i særlige tilfælde kan der søges om at få forlænget musikken til kl. 23.00. Afspærringen må ikke stå natten over, men skal pilles ned senest kl. 23.00. Skal der være arrangement næste dag, må afspærringen sættes op igen.

Skal der holdes større arrangementer med eksempelvis hytter, scener, telte mv., skal Fagcenter Teknik & Miljø have en ansøgning senest to uger før arrangementet.

- Det er en stor fordel, at det er en fleksibel ordning, fortæller Niels Aalbæk Jensen.

- I sommer oplevede vi eksempelvis den første lørdag i juli, at der stadig var en del gæster med forbindelse til Sorø Regattaen, da vi havde aftalt med kommunen, at afspærringen skulle pilles ned kl. 21. De tre øvrige lørdage aftalte vi så kl. 23.00, men i de tilfælde kunne afspærringen godt være sløjfet tidligere. Det er nemlig ikke meningen, at der skal være spærret af, når der ikke er behov for det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk