17. januar 2021
Sorø Kommune bidrager også til at aflaste sygehusene. Det sker med to pladser her på Egecentret i Sorø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Sorø Kommune bidrager også til at aflaste sygehusene. Det sker med to pladser her på Egecentret i Sorø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To pladser på Egecentret skal aflaste sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To pladser på Egecentret skal aflaste sygehusene
Sorø - 12. januar 2021 kl. 13:32

To pladser på Egecentret i Sorø skal medvirke til at lette presset på regionens sygehuse. På den måde bidrager Sorø Kommune lige som de øvrige kommuner i Region Sjælland til at løse problemet med stor corona-travlhed på hospitalerne. Det sker i praksis ved, at borgere med forventelig ukomplicerede forløb, som er færdigudredt men endnu ikke færdigbehandlede, bliver overflyttet til kommunale sengepladser.

Det sker i regi af Region Sjællands E-hospital. I E-hospitalet fastholder regionens læger behandlingsansvaret og leverer den højt specialiserede behandling, mens kommunen sikrer plejeopgaver og sygeplejefaglige opgaver omkring borgeren.

Lægerne følger borgeren på afstand via målinger, stuegang med video og videomøder. Dermed kan behandlingen og plejen foregå på et plejecenter eller i borgerens eget hjem fremfor på sygehuset.

I Sorø Kommune drejer det sig om to pladser på Egecentret, der er døgnbemandet med sygeplejersker. Det er også her kommunens øvrige midlertidige pladser befinder sig.

- Når borgerne bliver udskrevet til os i regi af E-hospitalet, så giver det os en mulighed for at være en vigtig medspiller i en god løsning. Det, vi er bedst til, kommer virkelig til sin ret i samspillet med regionen. Det skaber nytte, der hvor det virkelig gælder. Det er vi glade for at kunne bidrage med, siger 1. viceborgmester, Lars Schmidt, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Sorø Kommune.

På tværs af hele Region Sjælland drejer det sig om 20 sengepladser, som sygehusene kan flytte borgerne til.

Borgerne, som bliver overflyttet til kommunale sengepladser er i ukomplicerede forløb, hvor de er færdigudredt - og altså har fået en diagnose - men ikke er færdigbehandlede.

I samme ånd har social- og sundhedsudvalget i Sorø Kommune netop tiltrådt, at Sorø Kommune vil indgå i en tidsbegrænset afprøvning af intravenøs behandling i kommunalt regi - i samarbejde med Region Sjælland.

Afprøvningen skal give fælles viden og erfaringer om praktisk udfordringer, patientantal og økonomi og dermed danne grundlag for en kommende tværsektoriel samarbejdsaftale. Desuden skal det styrke samarbejde mellem kommunerne og regionen. Det fremgår af en pressemeddelelsen fra Sorø Kommune.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk