9. august 2020
Charlotte Andersson bor i Sorø med sin familie - og sine hunde. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Andersson bor i Sorø med sin familie - og sine hunde. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To lokale hundehoveder har lavet bog sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lokale hundehoveder har lavet bog sammen
Sorø - 09. september 2019 kl. 17:05
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Jeg er din ven - ikke dit legetøj« hedder en ny bog, som dyreadfærdsterapeut Charlotte Andersson har skrevet, og Marianne Christensen har illustreret. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Små børn skal lære at omgås hunde - både deres egne og andres hunde. For så kan ulykkelige misforståelser undgås.

Det er tanken bag en ny bog, som to borgere fra Sorø har forfattet sammen. Bogen er henvendt til før-skole-børn og er lavet som højtlæsningsbog.

Forfatteren er Charlotte Andersson, som er dyreadfærdsterapeut og formand for foreningen Fair Dog. Foreningen yder for eksempel juridisk bistand i hundelovssager.

- Jeg har faktisk haft teksten til bogen liggende i skuffen i 10 år. Jeg har bare manglet en, der ville illustrere den, fortæller Charlotte Andersson.

- Der sker alt for mange uheld med børn og hunde i Danmark. Jeg vil så gerne være med til at nedbringe det tal. Jeg håber, at bogen kan bidrage til det, siger forfatteren.

Mennesker forstår ikke altid hundesprog - og så kan det nemt gå galt.

Den klassiske er den søde hund, der står bundet i snor foran brugsen, mens ejeren er inde at handle. Og det søde barn der viser stor begejstring og går direkte hen til hunden for at kæle med den. Det møde ender nogle gang med bid.

- I bogen fortæller jeg også om en anden typisk situation: Et barn tror ofte, man kan gøre ved andre hunde, som man gør med sin egen derhjemme. Men den går ikke, påpeger Charlotte Andersson. Alt dette og meget mere skriver hun om i bogen.

- Jeg håber, at mange forældre og bedsteforældre, men også børnehaver og skoler vil bruge bogen, så børn lærer hundesprog og ikke tillægger hundene menneskelige egenskaber. Det sidste kan hunde slet ikke leve op til, siger hun.

Der er nu også mange voksne, som kan have glæde af bogens budskaber, mener Charlotte Andersson.

- Både dem med og uden hund. Vi begår nogle fejl, der kunne være undgået, hvis vi var mere vidende om basal hundeadfærd.

Charlotte Andersson har fundet sammen med Marianne Christensen, som har illustreret og layoutet bogen. Marianne Christensen har arbejdet med ord og billeder gennem 20 år som selvstændig og har i lige så lang tid adopteret adskillige hunde fra danske, græske og spanske internater og fra Bosnien.

Bogen »Jeg er din ven - ikke dit legetøj« udkommer lørdag den 14. september og præsenteres ved et arrangement på Vinderuphøjvej 10 i Glumsø klokken 10 -15.

Man kan købe signerede bøger denne dag.

Bogen kan efterfølgende købes hos blandt andet Dyrenes Eldorado, Ringstedvej 48, Sorø.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk