23. januar 2019
Hvis man tilmelder sig på forhånd, kan man få foretaget en gratis screening af sine tænder på lørdag mellem kl. 10.00 og 13.00. Foto: Thomas Olsen
Hvis man tilmelder sig på forhånd, kan man få foretaget en gratis screening af sine tænder på lørdag mellem kl. 10.00 og 13.00. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tandlæger tilbyder gratis screening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tandlæger tilbyder gratis screening
Sorø - 17. august 2018 kl. 11:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tandlæger fra forskellige klinikker i Sorø har på lørdag fra kl. 10.00-13.00 slået sig sammen om at give en gratis screening til folk, der ikke har været til tandlæge i de seneste fem år. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Med initiativet deltager Sorø-tandlægerne i den aktion tandlægeklinikker over hele landet har sat i værk for at sætte fokus på regeringens oplæg til sygesikringstilbud til tandlægebehandling.

- Folketinget har vedtaget en lov, der erstatter den hidtidige overenskomst mellem regionerne og tandlægerne, fortæller Kit Vibe-Hastrup Iuel, der er en af de tandlæger, patienterne kan møde på lørdag.

- Dertil kommer, at der er foretaget generelle nedskæringer i tilskuddet til patienter.

Ifølge tal fra Tandlægeforeningen går ca. 20 pct. af den danske befolkning aldrig til tandlæge. Derfor ønsker tandlægerne at få sat fokus på det problem. Tandlægerne oplyser også, at det samlede tilskud til tandpleje de seneste år er sat ned med i alt ca. 300 mio. kr.

Det er interesseorganisationen Memeta, der står bag initiativet. Bestyrelsen i Memeta føjer til, at sygesikringstilskuddet til tandbehandling ikke længere rettes mod, hvor stort beløbet skal være, men hvad pengene skal bruges til, og det sker, selv om ingen kender tandsundheden for knap 20 pct. af den voksne befolkning. De patienter, der lørdag får foretaget en screening af tænder, slimhinder og omgivende væv, bliver efterfølgende orienteret om resultatet. I Sorø foregår screeningen på tandklinikken Hauchsvej 4. Ønsker man at få foretaget en screening, skal man melde sig til via www.memeta.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk