26. marts 2019
Sorø Kommunes kontrol af borgere på sociale ydelser skal styrkes, mener embedsværket. Foto: Thomas Olsen
Sorø Kommunes kontrol af borgere på sociale ydelser skal styrkes, mener embedsværket. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrket kontrol skal afsløre mere snyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrket kontrol skal afsløre mere snyd
Sorø - 13. juli 2018 kl. 06:28
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Embedsmændene i Sorø Kommune forventer at kunne afsløre økonomisk snyd hos borgerne for op mod 1,25 millioner kroner mere end i dag. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det vil kræve, at den kommunale kontrol af borgere på sociale ydelser som kontanthjælp og sygedagpenge bliver udvidet. Derfor har embedsværket sendt et budgetønske til politikerne, hvor man foreslår at styrke indsatsen med en ekstra medarbejder ansat til 20 timer om ugen. Det vil koste 250.000 kroner.

- Vi er interesserede i, at borgerne får det, de er berettiget til, og heller ikke mere eller mindre. Og så er det et af ministerens mål at have fokus på kontrol. Det er i alles interesse, at det er det rigtige, der foregår, siger Lisbeth Hald Andersen.

Hun er leder af borgerservice og kontrolfunktionen i Sorø Kommune.

Hvis kontrolfunktionen får lov til at udvide sin indsats, vil det især dreje sig om at afsløre bevidst snyd.

I dag bliver borgere, der modtager en ydelse fra kommunen, allerede kontrolleret ved at sammenligne data fra de offentlige registre. Men nu vil Sorø Kommune for eksempel kontrollere de ansatte i kiosker og restauranter i aftentimerne og indhente bankoplysninger om borgeres formue.

- Det kunne vi godt tænke os at bruge mere tid på. Det kræver lidt flere ressourcer at begynde på det, og det er derfor, vi har bedt om flere penge. Men vi har ikke planlagt det i detaljer endnu, siger Lisbeth Hald Andersen.

Byrådets politikere vil først tage stilling til budgetønsket fra embedsværket, når budgetterne for de kommende år skal forhandles på plads senere på året.

Men allerede nu er der politisk opbakning til forslaget om at styrke kontrolindsatsen. Rolf Clausen fra Venstre synes, det er en god idé.

- For hvis nogle omgår reglerne og snyder andre, så er det fint, at man sætter ind over for det. Og der er virkelig noget at komme efter, viser det sig. Der er selvfølgelig en grænse, men dét, der bliver lagt op til her, er klart noget vi kan stå inde for, siger han.

Linda Nielsen fra Socialistisk Folkeparti er også positiv over for forslaget.

- Det er en okay idé, for selvfølgelig må man ikke snyde. Men jeg tror, der er en grænse for, hvor meget vi kan blive ved med at udvide kontrollen. Det skal ske i respekt for borgerne, for det skal ikke være sådan, at man mistænker alle borgere, der får en ydelse fra kommunen, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk