18. oktober 2019
Husk, at det kun skal være mindre emballagepap-stykker, som skal placeres i affaldsbeholderen. Større stykker pap skal afleveres på genbrugspladsen. Pressefoto
Husk, at det kun skal være mindre emballagepap-stykker, som skal placeres i affaldsbeholderen. Større stykker pap skal afleveres på genbrugspladsen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort pap skal op af genbrugsbeholderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort pap skal op af genbrugsbeholderen
Sorø - 16. juni 2019 kl. 18:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

AffaldPlus hører ofte, at rummet til papir og småt pap ikke er stort nok. Kan stort pap være synderen?

Når en genbrugsbeholder ikke bliver tømt, kan det meget vel skyldes, at den er overfyldt - specielt rummet til papir og småt pap giver mange borgere pladsproblemer.

Rummet i genbrugsbeholderen til papir og småt pap er ikke beregnet til stort pap. Stort pap sætter sig fast og forhindrer korrekt tømning. Er der top på genbrugsbeholderen, hverken kan eller må skraldemændene tømme den. De skal lade den stå med en besked om, hvorfor den ikke er tømt. En meget fyldt beholder kan også skabe problemer for skraldemanden, selvom der ikke er top på. Eksempelvis hvis man har fyldt den så meget, at affaldet kiler sig fast i rummet.

Pap i genbrugsbeholderen skal ligge løst, så det ikke sætter sig i spænd ved tømning. Som udgangspunkt er det emballagepap fra den almindelige husholdning der hører til i rummet. Det kan eksempelvis være toiletrullerøret, en æggebakke, æsken fra tandpastatuben o.s.v. Det er alt sammen forholdsvis små papemner, som ikke kræver mere end et »tryk på maven«.

Hvis rummet til papir og småt pap ikke er fyldt, kan du brække større stykker pap, som for eksempel en skotøjsæske, i mindre stykker. Sørg blot for, at det bliver småt nok til, at det kan ligge løst og ikke sætter sig fast i beholderen.

Når man afleverer stort pap på genbrugspladsen eller til storskrald, bliver det kørt til Næstved Genbrugsterminal. Her bliver det pakket i baller og sendt videre til fabrikker der typisk producerer nyt pap og karton.

På fabrikkerne frigør man fibrene i pappet ved hjælp af vand. Bagefter bliver den grødagtige masse lavet til nyt pap, som f.eks. bliver til nye papkasser, pizzabakker eller køkkenrullerør.

Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk