24. januar 2019
Sådan må der bygges på stolefabriksgrunden ifølge den nuværende lokalplan for området. De tre bygninger, der er nummereret I, II og III, er bygninger, der allerede eksisterer. Tegning: Sorø Kommune
Sådan må der bygges på stolefabriksgrunden ifølge den nuværende lokalplan for området. De tre bygninger, der er nummereret I, II og III, er bygninger, der allerede eksisterer. Tegning: Sorø Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stolefabrik-grund til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stolefabrik-grund til salg
Sorø - 13. januar 2018 kl. 06:06
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er der atter mulighed for at få fingre i den store grund på Feldskovvej, hvor Sorø Stolefabriks bygninger lå fra 1912 og indtil de blev revet ned i 2004.

Grunden, der er på lige knap 13.000 kvm, er sat til salg hos Nybolig Erhverv i Slagelse for 9,5 mio. kr. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Ejeren er FDP Holding A/S, der igen er ejet af Jan Daugaard Pedersen, Vamdrup i Jylland. Han købte den i 2011 for fire mio. kr. og havde dengang planer om at opføre boliger på grunden.

Det er imidlertid aldrig blevet til noget - ligesom mange andre projekter siden stolefabrikkens flytning fra Feldskovvej til Egestubben i Sorøs industrikvarter heller ikke blev til noget.

Allerede i 2001 havde den daværende ejer af grunden, Dansk Ejendomsanalyse, Århus, planer om at indrette boliger både i de gamle fabriksbygninger og på grunden, og Sorø Kommune udarbejdede en lokalplan til formålet.

Men i 2004 blev fabriksbygningerne revet ned, og grunden har stået bar siden.

Tidligere ejer af Sorø Stolefabrik, Lorenz Jørgensen, købte sammen med nogle andre efterfølgende grunden og luftede planer om at bygge et nyt kunstmuseum på grunden.

Det blev som bekendt heller aldrig til noget, og grunden blev altså i 2011 solgt til FDP Holding, der nu har valgt at sælge.

Den nuværende lokalplan for grunden tillader opførelse af fem såkaldte punkthuse, der må være op til fem etager høje - eller med andre ord 15 meter høje.

I alt må der etableres 65 lejligheder i punkthusene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk