15. september 2019
50-årige Steffen Høyer har skabt mange landsholdsspillere og danske mestre. Han er desuden regerende dansk mester for pro?erne over 50 år. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

50-årige Steffen Høyer har skabt mange landsholdsspillere og danske mestre. Han er desuden regerende dansk mester for pro?erne over 50 år. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Steffen har haft Sorø- bolde i luften i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen har haft Sorø- bolde i luften i 25 år
Sorø - 25. marts 2019 kl. 10:44
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1. april kan golftræner Steffen Høyer fejre 25-års jubilæum i Sorø Golfklub, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

For 50-årige Steffen Høyer har golf været en stor del af hans liv, siden han som 13-årig startede i Sønderjyllands Golfklub. I år kan han fejre 25-års jubilæum som golftræner i Sorø Golfklub, og han er stadig begejstret for spillet.

- Skolen sagde mig ikke så meget, da jeg var barn, men på golfbanen havde jeg et åbenlyst talent. Jeg kunne fordybe og dygtiggøre mig i timevis, og jeg husker tydeligt den dag, hvor jeg gik mutters alene på golfbanen. Da min far kom for at hente mig, nægtede jeg at gå med ham, førend jeg havde målt, hvorvidt en bold var skudt forbi 150-meters skiltet. Det var den, siger han.

Da han nåede 10. klasse på Ulkebøl Skole i Sønderborg, var han temmelig skoletræt og drømte om at gå på idrætshøjskole. Men en dag i foråret 1986 så han en lillebitte rubrikannonce i Jyllandsposten, hvor den daværende landstræner i golf, Roger Brown, søgte en assistent i Odense.

- Jeg greb chancen og ringede til ham, men han ville kun have en uddannet assistenttræner. Men i dag ved jeg egentlig ikke hvorfor, men han endte altså alligevel med at takke ja til min hjælp - dog primært som hjælper i golfshoppen og med lidt juniorundervisning. Min titel blev »golftrænerlærling«, og samtidig blev jeg medlem af PGA (Professional Golf Association) siger han.

Da Roger Brown året efter blev tilbudt en fuldtidsstilling som landstræner og dermed stoppede i Odense Golfklub, drog Steffen Høyer videre til Rungsted, hvor han blev ansat som golftrænerlærling hos Bob Beattie.

Derefter tilbragte han de næste otte år i forskellige storkøbenhavnske klubber, inden han i efteråret 1993 så på PGA's jobbørs, at Sorø Golfklub søgte en fuldtidsgolftræner.

- Det er første gang i klubbens historie, at de søgte en fuldtidstræner, og da golfklubben samtidig var flyttet fra Ringstedvej og til de nuværende omgivelser på Suserupvej og med nyopført golfshop, så var det næsten en pionértid at være med til. Dengang tegnede Sorø Golfklub 275 medlemmer. I dag har klubben omkring 800 medlemmer, forklarer han.

Steffen Høyer føler stor ansvarlighed for at være med til at udvikle klubben og skabe de allerbedste rammer for både medlemmer og gæster.

Han brænder for det sociale liv i klubben og træner medlemmer, nybegyndere og elitehold i alderen fra 4- til 80 år.

- Dét at undervise kalder jeg for »et glædeligt stykke arbejde«, for golfsporten bringer mennesker sammen både sportsligt og personligt, og så har man altid med glade mennesker at gøre, siger han og fortsætter:

- Jeg glemmer aldrig en gang, hvor jeg var i gang med at undervise en ældre mand. Pludselig siger han: »Det er utroligt. Efter ti minutter var jeg i gang med at spille golf - endda uden at vide det!« I golfsporten er man ikke afhængig af en makker eller en haltid, og så er det berigende at være i naturen og ude i den friske luft, siger Steffen Høyer.

Selvom de fleste golfspillere søger mod det legendariske »hole-in-one-slag«, så er det ikke noget, der i bund og grund betyder noget for Sorø Golfklubs træner.

- Egentlig er det jo bare et golfslag, der går i hul. Men det er da det øvrige spil, der er mest udfordrende, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk