30. maj 2020
Klatrevæggen står på arealet bag Sorøhallen, men uden greb, da væggen endnu ikke må tages i brug. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Klatrevæggen står på arealet bag Sorøhallen, men uden greb, da væggen endnu ikke må tages i brug. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsråd vil hive politiet i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsråd vil hive politiet i retten
Opdateret 17. september 2019 kl. 15:38
Sorø - 17. september 2019 kl. 05:38
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er stadig ingen afklaring på, hvornår en ny klatrevæg i streetsport-parken bag Sorøhallen kan tages i brug.

arrow Læs også: Tvist bremser stadig ny klatrevæg

En tvist om tilladelser mellem Sorø Sportsråd og politiet har nemlig udviklet sig til en større sag. Og nu vil sportsrådet forsøge at hive Rigspolitiet i retten. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Rigspolitiet har netop afvist sportsrådets klage over Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Men det vil sportsrådet altså ikke acceptere.

- Det er vigtigt for os at få sat klatrevæggen i drift. Vi opfylder alle krav, som lovgivningen stiller til legepladsinventar, og så kommer politiet og siger, at det er de ligeglade med. Jeg er meget vred, for jeg synes, politiet opfører sig arrogant, siger Ole Ring fra Sorø Sportsråd.

Sportsrådet har ansøgt Justitsministeriet om fri proces til at kunne indbringe sagen for en domstol.

- Jeg ved ikke, om vi får fri proces. Vi har også mulighed for at klage til ombudsmanden, og ellers må vi selv betale for den retssag. I sidste ende skal vi nok få lov til at bruge klatrevæggen, og så må det tage den tid, som det tager, siger Ole Ring.

Sportsrådet og politiet er uenige om, hvorvidt brugen af klatrevæggen kræver en polititilladelse eller ej. For at få en tilladelse fra politiet stilles der en række krav, som ifølge Sorø Sportsråd er urimelige. Blandt andet skal de rigtige forsikringer være på plads.

I første omgang klagede sportsrådet over Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som fastholder kravet om en polititilladelse.

Sportsrådet klagede til Rigspolitiet over den lokale politikreds. Men Rigspolitiet bakker altså op om udmeldingen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

»Efter Rigspolitiets opfattelse udgør klatrevæggen ikke udelukkende en sportsaktivitet, idet enhver kan søge underholdning ved at benytte sig af klatrevæggen. Klatrevæggen er ikke opstillet i en sportsklub, hvor der alene er adgang for en lukket medlemskreds mod kontingentbetaling. Klatrevæggen har således efter Rigspolitiets opfattelse mere karakter af en forlystelse end sportsmæssig karakter.«

Sådan skriver Rigspolitiet i sin afgørelse.

arrow Billeder: Så kom der endelig gang i hjulene
11. august 2019 kl. 16:47 Opdateret: kl. 16:47
arrow Sportsråd klager over politiet: Tvisten bremser ny klatrevæg
01. august 2019 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk