18. januar 2019
Krebshuset har været landevejskro siden 1700-tallet. Siden 1924 med sin nuværende placering. Fremtiden kan byde på et anderledes liv for det gamle sted. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Krebshuset har været landevejskro siden 1700-tallet. Siden 1924 med sin nuværende placering. Fremtiden kan byde på et anderledes liv for det gamle sted. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spil-virksomhed vil gerne købe Krebshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spil-virksomhed vil gerne købe Krebshuset
Sorø - 07. juni 2018 kl. 06:12
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis landzonetilladelsen går igennem, bliver det en helt anden type virksomhed, der rykker ind i den gamle landevejskro, Krebshuset.

Krebshuset er nemlig meget tæt på at blive solgt. Købsaftalen er underskrevet af Michael Keller, indehaver af spil-virksomheden Kelz0r.dk, der hidtil har haft sit hovedsæde i Holbæk. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Men det hovedsæde vil Michael Keller gerne flytte til Krebshuset.

Udover kontorer er det tanken, at der på stedet skal være lager for internetvirksomheden, en fysisk butik, der er åben hver dag, og at restaurationslokalerne skal indrettes som spille-café, hvor man kan købe let mad og drikke. Her vil også blive holdt større spille-events.

Endelig er det meningen, at Michael Keller vil genindrette 1. salen som bolig til sig selv.

- Jeg tror, at det vil blive et stort aktiv for Sorø. Det vil trække mange mennesker til, for vi har noget helt unikt, siger Michael Keller til Dagbladet og Sjællandske.

Virksomheden Kelz0r.dk forhandler ikke mindst ting til rollespil, men også brætspil, kort og kortspil, videospil, merchandise, udklædningstøj og meget andet indgår i det store sortiment.

Selv om købsaftalen er underskrevet, er den underskrevet med bl.a. det forbehold, at landzonetilladelsen for stedets nye anvendelse går igennem.

Den tilladelse er i øjeblikket og frem til 20. juni ude i offentlig høring og kan ses på Sorø Kommunes hjemmeside.

Af landzonetilladelsen fremgår også, at Sorø Kommune stiller nogle krav til den eventuelt nye ejer:

Butiksarealet må ikke overstige 250 kvm. Der må ikke foretages væsentlige om- eller tilbyginger på stedet. Al parkering skal foregå på Krebshusets egen matrikel.

Det fremgår også, at antal og omfang af spille-events på stedet ikke vil overstige det antal fødselsdage, konfirmationer, bryllupper eller andre fester, der hidtil har været holdt på Krebshuset - men som altså højst sandsynligt ikke vil blive en del af husets fremtidige liv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk