20. september 2021
Studerende og virksomhedsledere/ejere var blandet ved bordene på Parnas, hvor paneldiskussionen foregik. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Studerende og virksomhedsledere/ejere var blandet ved bordene på Parnas, hvor paneldiskussionen foregik. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø gjorde sig lækker for 34 akademikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø gjorde sig lækker for 34 akademikere
Sorø - 03. april 2019 kl. 17:44
Af Bjarne Stenbæk

Der er mange ledige akademikere i København og de øvrige universitetsbyer. Omvendt mangler mange virksomheder i provinsen akademisk arbejdskraft. Hvordan får man de to fakta til at spille sammen? Ja, det gav Sorø Erhverv et bud på onsdag, hvor 27 studerende og syv ledige akademikere besøgte kommunen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Efter en bustur rundt til rådhuset, VKST, ASA-Lift, Kongskilde, regionshuset, Kopp Sorø, Proces Engineering, Dines Jørgensen og Hørkram sluttede dagen af med arrangementet Mads og Videnspanelet på Parnas med Mads Steffensen som indpisker.

Både Nicolai Skov Christiansen og Tobias Nørgaard gav som studerende i det panel, som Mads Steffensen forsynede med dilemmaer, udtryk for, at det præcis er arrangementer som det, Sorø Kommune satte op onsdag, der er en af vejene frem mod, at virksomheder og akademikere kan lære hinanden at kende og dermed også kan begynde at tage stilling til, hvad man kan bruge hinanden til. Meget få af de studerende havde på forhånd et kendskab til Sorø eller Sorøegnen - og så kan en rundtur med fortællinger om byen og egnen være med til at få dem til at åbne øjnene for, at der kan leves et godt liv uden for København. Og så tager det jo under en time - om DSB og Gud vil - at komme frem og tilbage.

- Vi har fået rigtig god respons fra både deltagerne og virksomhederne, siger erhvervschef Laila Bregner Carlsen.

- Desværre kom der mig bekendt ikke på dagen et helt konkret resultat, men jeg er overbevist om, at en eller flere af de samtaler, akademikerne har haft med virksomhederne, giver bonus.

Det er anden gang, Sorø Kommune tager et helt konkret og offensivt skridt for at bringe akademikere i kontakt med de lokale virksomheder. Første gang var da Clement Kjersgaard i juni besøgte Comwell til et lignende arrangement. Via mødet fik en af de deltagende akademikere arbejde i en virksomhed i Kalundborg - det viser også, at det ikke er så ligetil, men der arbejdes på at vende udviklingen.

Mads og Videnspanelet skulle bl.a. tage stilling til dilemmaer som: Skal togtiden fra København til Sorø og retur kunne regnes med i arbejdstiden? Når akademikerne ikke vil komme til Sorø, skal Folketinget så forsøge at tvinge dem, skal Sorø-virksomheder med behov for akademisk arbejdskraft flytte tættere på København, eller er der andre muligheder? Og hvad gør man, når man gerne selv vil flytte til Sorø, men ægtefællen ikke vil med?

Det fortæller vi mere om i DAGBLADET og Sjællandske det næste par dage.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk