19. august 2019
Firmaet Icon Hairspa har kontor og lager på Juliesmindevej i Pedersborgs industri-kvarter. Foto: Christian Mikkelsen
Firmaet Icon Hairspa har kontor og lager på Juliesmindevej i Pedersborgs industri-kvarter. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø-firma anker million-bøde til landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø-firma anker million-bøde til landsretten
Sorø - 20. februar 2019 kl. 14:03
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Importfirmaet Icon Hairspa på Juliesmindevej i Sorø har fået en stor bøde for at have forsøgt at stille krav til prisen på deres hårprodukter fra mærket Kevin Murphy. Men bøden er »helt ude i hampen og ude af proportioner«, mener firmaets direktør og ejer Anker Geertsen, der har anket sagen til Landsretten.

Bøden lyder på en million kroner til firmaet og 100.000 kroner i personlig bøde til Anker Geertsen.

Sorø-firmaet har 539 forhandlere i hele Danmark. Det er alle frisørsaloner, der er uddannet i og kan guide i produkterne over for kunderne.

Netop det koncept er grundlaget for produktet, forklarer Anker Geertsen.

Han sammenligner det med alle andre brancher, hvor forhandlerne er autoriserede, og derfor skal kunne opfylde en række krav.

- Jeg har selvfølgelig en mening om, hvad produktet bør koste ude i salonerne. Derfor har vi en vejledende pris. Men vi dikterer aldrig en pris, og det har vi aldrig gjort, pointerer Anker Geertsen.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sidder Stefan Kobbernagel som kontorchef, og han er tilfreds med dommen til Sorø-firmaet. Til TV2 Øst siger han, at det »skal være frit for en forhandler, om han vil sætte sine priser lavere eller højere end de vejledende priser«. Han siger også til TV2 Øst, at det typisk er luksus-produkter, som grossister forsøger at prissætte over for forhandlerne. Man ønsker nemlig ikke at udvande produktets luksus-status ved, at det sælges for billigt.

Men det er slet ikke det, der er sket i den aktuelle sag, mener indehaver Anker Geertsen, der har følt sig uretfærdigt behandlet under hele sagens forløb.

- Vi har fået en bøde, som ikke engang et multinationalt selskab får, og vi er bare en forholdsvis lille Sorø-virksomhed med 21 fastansatte. En bøde af den størrelse svarer til to procent af vores omsætning. Det er jo helt ude af proportioner. Også når man tager i betragtning, at Kevin Murphy blot er en ud af vores otte varemærker, siger en vred Anker Geertsen,.

Læs hele artiklen i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk