21. september 2019
Folkemødet på Bornholm er det største, men Møn har også sit eget folkemøde. Billedet er fra Stege på Møn i august 2018. Foto: Sjællandske Medier
gallery icon

Se billedserie

Folkemødet på Bornholm er det største, men Møn har også sit eget folkemøde. Billedet er fra Stege på Møn i august 2018. Foto: Sjællandske Medier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø får sit eget folkemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø får sit eget folkemøde
Sorø - 26. marts 2019 kl. 06:09
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune vil styrke samarbejdet mellem kommune og de frivillige. Blandt andet med et lokalt folkemøde. Konceptet er dog ikke helt på plads endnu, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det er 100 procent sikkert, at der kommer et »Folkemøde Sorø« i august 2019. Konceptet er dog endnu ikke helt på plads, og derfor er det blandt andet usikkert, om det bliver en sommeraften for alle nysgerrige borgere, eller om arrangementet er et mere lukket dialogforum mellem kommunen og civilsamfundets foreninger og organisationer. Graden af folkelighed er med andre ord ikke helt på plads.

- Vi afventer, at alle fagudvalgene kommer med deres input til konceptet. Det gør de på møderne i april, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Der er ikke fastlagt en præcis dato, og stedet for »Folkemøde Sorø« er heller ikke på plads. Borgmester Gert Jørgensen fastslår dog, at det bliver i august 2019.

- Vi vil holde et folkemøde, fordi vi har et godt samarbejde med alle de frivillige i Sorø Kommune, og vi vil gerne udvikle det samarbejde, siger Gert Jørgensen.

»Folkemøde Sorø« skal være startskuddet til en mere strategisk tilgang til samarbejdet mellem Sorø Kommune og lokal- og civilsamfundet.

Når politikere, borgere, frivillige, foreninger, kommunalt ansatte og erhvervsliv mødes på et folkemøde kan de sammen skabe bedre løsninger for Sorøs borgere, lyder det i forvaltningens oplæg til politikerne.

Ideen om et folkemøde i Sorø hænger sammen med Sorø Kommunes »Vision og Planstrategi 2022«, der blev vedtaget på byrådets møde i november 2018.

Det hænger også sammen med FNs Verdensmål. I mål 17 står der, at der skal arbejdes med »Partnerskaber for handling«. Et element i det arbejde er at invitere borgere og interessenter med i beslutninger og projekter og gennemføre forsøg med nye samarbejdsformer.

Sorø Kommune har allerede en række tætte samarbejder med lokal- og civilsamfundet. På ældreområdet gælder det for eksempel »Cykling uden Alder« og »Gå i Gang. Café Intro i Vedelsgade - drevet af Pedersborg Menighedspleje - er et andet eksempel på et samarbejdet. På kulturområdet er det samarbejdet omkring Store Køredag og Kyndelmisse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk