15. december 2018
Der er behov for ekstra vuggestue- og dagplejepladser i område Syd. Foto: Kenn Thomsen
Der er behov for ekstra vuggestue- og dagplejepladser i område Syd. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø Kommune åbner nu 33 nye vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø Kommune åbner nu 33 nye vuggestuepladser
Sorø - 07. marts 2018 kl. 14:57
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fødselstallet er steget, og så er der flyttet flere børnefamilier til i område Syd. Der kommer også en dagplejer mere. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Børn og undervisningsudvalget har på sit møde på tirsdag en orienteringssag, der vil give 38 nye pasningspladser i det såkaldte område Syd.

Den kommunale pladsanvisning har nemlig kunnet konstatere en øget efterspørgsel på pasningspladser. Det skyldes et stigende fødselstal i første halvdel af 2017 samt en øget tilflytning af børnefamilier. Ligeledes slår det i hvert fald midlertidigt igennem, at det i byrådet i efteråret i forbindelse med budgettet for 2018 blev vedtaget at rykke et par måneder, så børnene i Sorø Kommune igen først kommer i børnehave i den måned, de fylder tre år.

Fagcentret kan derudover fortælle politikerne, at selv om der visiteres inden for en radius af 10 km, er det ikke muligt at klare efterspørgslen inden for de nuværende rammer. Til gengæld er det i institutionerne muligt at etablere flere pladser i de eksisterende rammer, og fagcentret opretter nu 12 vuggepladser mere i Grønnegården, 12 vuggestuepladser mere i Magdalenehaven, seks ekstra vuggestuepladser i Krongården of tre ekstra vuggestuepladser i Holberghaven. Der er yderligere mulighed for at omdanne et antal børnehavepladser til vuggestuepladser i Villa Villakulla, hvis behovet skulle vise sig større end forventet.

Endelig bliver der slået en stilling op som dagplejer i området.

Forslaget har den konsekvens, at der skal findes et nyt sted til dagplejens legestue. Legestuen har hidtil benyttet de ledige lokaler i Grønnegården.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk