26. maj 2020
Maria Hjort har sammen med sin familie haft bolig i Stenmagle Præstegård i mere end 15 år. Inden længe bliver adressen Valby. Foto: Bjarne Stenbæk
Maria Hjort har sammen med sin familie haft bolig i Stenmagle Præstegård i mere end 15 år. Inden længe bliver adressen Valby. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognepræst siger farvel efter15 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst siger farvel efter15 år
Sorø - 09. oktober 2019 kl. 15:24
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 15 år som sognepræst for menighederne i Stenlille og Stenmagle rykker Maria Hjort nu teltpælene op og drager mod hovedstaden.

Hun har fået embede som sognepræst ved Aalholm KIrke i Valby, hvor hun tiltræder 1. søndag i advent - der også er 1. december.

Maria Hjort slår fast, at det ikke er utilfredshed med det nuværende job, der har fået hende til at se sig om efter noget andet:

Som blommen i et æg

- Jeg har haft det som blommen i et æg med verdens bedste menighedsråd og en menighed, der bakker op. Forleden havde vi spaghetti-gudstjeneste med 98 deltagere. Så kan man ikke forlange meget mere, siger Maria Hjort.

Hun fremhæver endvidere, at samarbejdet med menighedsrådet har fungeret fremragende og i stor enighed om, hvad man ville med kirkerne. Og så ser hun med glæde tilbage på, at det lykkedes at få bygget en sognegård, der blev indviet i juni 2011.

Da Maria Hjort tiltrådte embedet i Stenlille og Stenmagle for godt 15 år siden, sagde hun, at hun altid havde vidst, at hun ville være præst i et landsogn:

Tiden er til noget nyt

- Og det var også rigtigt dengang. Vi havde små børn dengang, så det var det helt rigtige. Alting har en tid, og nu er tiden til, at jeg vender tilbage til København, hvor jeg tidligere har boet i 17 år. De fleste af vores venner bor i København, siger Maria Hjort, der med sin familie kan flytte ind i præsteboligen på Engdraget i Valby - ikke så langt fra Damhussøen.

For ni år siden var Aalholm Kirke en af de københavnske kirker, der var truet af lukning. Men den blev reddet, og truslen er der ikke længere, siger Maria Hjort:

Siger farvel 24. november

- Nej, den er absolut ikke lukningstruet. Så nu skal jeg ind til mit nye embede og skabe liv, glæde og vækst, således som det også har været målet for mig i Stenlille og Stenmagle.

Maria Hjort har sine sidste gudstjenester i Stenmagle Kirke og Stenlille Kirke søndag 24. november.

Menighedsrådet når ikke at ansætte en ny præst til den 1. december. Så en vikar vil blive ansat frem til det tidspunkt, hvor en ny er fundet.

Som læserne af denne avis nok har opdaget, har Maria Hjort også været klumme-skribent i lørdags-aviserne. Hun har en sidste klumme i ærmet, men derefter er det også slut med det.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk