6. april 2020
I Pedersborg Kirke skal der være konfirmation både før og efter sommerferien. Foto: Merete Jensen
I Pedersborg Kirke skal der være konfirmation både før og efter sommerferien. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sogne fastsætter selv nye konfirmations-datoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sogne fastsætter selv nye konfirmations-datoer
Sorø - 23. marts 2020 kl. 07:54
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter beskeden fra biskopperne om, at forårets konfirmationer skal vente til efter pinse på grund af coronaudbruddet, skal sognepræsterne og menighedsrådene finde nye datoer. Og de enkelte familier skal planlægge konfirmationsfesten på en ny dag.

Hvert sogn fastsætter selv de nye datoer. I Sorø kommunes sogne er der forskel på, om der er meldt nye datoer ud endnu.

- Men vi prøver at koordinere det, så der er valgmulighed i det enkelte sogn, og så datoerne ikke falder sammen, siger Lars Poulsen til DAGBLADET og Sjællandske.

Han er provst i Ringsted-Sorø Provsti og sognepræst i Pedersborg og Bromme.

Konfirmanderne i Pedersborg og Bromme sogne skal konfirmeres lørdag den 27. juni, lørdag den 12. september og søndag den 13. september, alle dage i Pedersborg Kirke.

- Vi har spurgt familierne, om de foretrækker inden eller efter sommerferien. I Pedersborg og Bromme ønsker et stort flertal, at konfirmationen ligger efter sommerferien. Så derfor har vi både en dag før og efter sommerferien, siger Lars Poulsen.

Nogle familier skal altså forberede sig på en høst-konfirmation i stedet for en forårs-konfirmation.

- Engang kunne familierne selv vælge mellem forår og efterår, så det er ikke nyt for os med efterårs-konfirmationer. Der bliver ingen forskel på de to konfirmationer, siger provsten.

Freja Boe-Hansen er sognepræst i Lynge og Vester Broby. Her skal der være konfirmationer i Lynge Kirke de tre søndage den 6. september, den 13. september og den 20. september. Konfirmander, der ønsker at blive konfirmeret i Vester Broby Kirke, kan blive det den 20. september.

- Vi har valgt at melde datoer ud for at give familierne en afklaring og noget at planlægge efter. Og for at være sikker på, at vi ikke skal aflyse en dato i juni. Logistisk skal det også passe i forhold til sommerferie, og vi lægger stor vægt på, at vi kan konfirmere dem som et hold, siger sognepræst Freja Boe-Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk