16. oktober 2021
Anita Skjoldager Eskildsen har forladt Socialdemokratiet, men støtter partiets politik i byrådet perioden ud. Foto: Anders Ole Olsen
Anita Skjoldager Eskildsen har forladt Socialdemokratiet, men støtter partiets politik i byrådet perioden ud. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrat og medlem af byråd melder sig ud i protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrat og medlem af byråd melder sig ud i protest
Sorø - 25. februar 2019 kl. 10:38
Af Bjarne Stenbæk

Anita Skjoldager Eskildsen siger farvel til Socialdemokratiet, men støtter partiet i byrådet perioden ud. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Anita Skjoldager Eskildsen er ikke længere medlem af Socialdemokratiet. Søndag sendte hun sin udmeldelse til det socialdemokratiske partikontor og til den lokale partiforening.

Samtidig bebuder Anita Skjoldager Eskildsen, at hun bliver i byrådet i Sorø Kommune perioden ud, og i respekt for sine vælgere, vil hun arbejde for den socialdemokratiske politik, hun er valgt på.

- Og »partihopper« bliver jeg aldrig. Jeg er socialdemokrat i hjertet, vil altid være det, og jeg vil altid arbejde for de værdier, som jeg mener, er socialdemokratiske, siger hun.

- Det betyder også, at jeg så ikke stiller op til næste byrådsvalg, hverken for Socialdemokratiet eller noget andet parti.

Anita Skjoldager Eskildsen lægger ikke skjul på, at udmeldelsen sker i protest mod den politik, hendes hidtidige parti fører på landsplan.

- Beslutningen er truffet og har været undervejs længe, skriver hun i en meddelelse til avisen.

- Da partiet for nyligt stemte for paradigmeskiftet, blev det for alvor klart for mig, at Mette Frederiksen har trukket partiet i en retning, som jeg ikke bryder mig om, og som jeg ikke ønsker at lægge navn til. Den førte politik ligger langt fra mit menneskesyn og mine værdier på flere fronter, og derfor er der ingen vej udenom.

- Den politik, som Socialdemokratiet fører sammen med DF, er ikke god for Danmarks omdømme og er i mine øjne ikke et udtryk for Danmarks værdier. Partiet stemmer på store afgørende områder sammen med et parti, som på Folketingets talerstol nedgør en hel befolkningsgruppe, fortsætter hun.

- Partiet har stemt for at bruge 759 millioner på at sende en lille gruppe mennesker ud på en øde ø. 100 millioner på at finkæmme landet for at finde mennesker, man kan udvise, og 400 millioner på grænsebomme. Alt imens over 60.000 børn vokser op i fattigdom, og imens vi mangler sygeplejersker og sosu'er etc.

- Med de seneste udlændingestramninger sender vi velintegrerede mennesker ud af landet, opbevarer familier med børn på udrejsecentre i årevis under forhold, hvor børn mistrives. Partiets eneste svar er, at hvis børnene mistrives, må de tvangsfjernes, skriver Anita Skjoldager Eskildsen.

- Danske statsborgeres ægtefæller og børn sendes ud af landet på baggrund af besynderlige vurderinger. Vi tager ikke imod kvoteflygtninge, og jeg har endnu ikke hørt Mette Frederiksen svare klart og tydeligt på, om kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen eller 225 timers reglen fjernes. Hun har haft fire år til at tænke sig om, men ved det stadig ikke.

Anita Skjoldager Eskildsen meldte sig i sin tid ind i et parti, der dengang hed Socialdemokraterne.

- De stod for et helt anderledes menneskesyn, hvor der var fokus på at hjælpe de svageste i samfundet, og hvor Danmark som en selvfølge tog imod og ønskede at integrere flygtninge, skriver hun.

- Det var et parti, hvor solidaritet var en mærkesag og ret og pligt en selvfølgelighed. Solidariteten er væk både nationalt og internationalt. Mit solidariske syn er ikke væk, og derfor kan jeg ikke være medlem af et parti, hvor solidaritetsprincippet ikke længere er synligt. Mette ændrede navnet til Socialdemokratiet og altså også partiets politik.

- Jeg vil gerne være medlem af Socialdemokraterne, men ikke Socialdemokratiet. Den dag, hvor en ny formand træder ind på banen og trækker partiet på rette spor igen, er jeg klar igen, slår Anita Skjoldager Eskildsen fast.

Hun har også på Facebook fortalt om udmeldelsen af partiet. Det har givet mange reaktioner. Blandt andet udtrykker hendes byrådskolleger Rikke Bach Nielsen og Annette Raaschou van der Star respekt for det skridt, Anita Skjoldager Eskildsen har taget.

- Fuld forståelse for dit synspunkt. Jeg er selv også vred over de beslutninger, der er truffet fra vores partis side. Men jeg er ikke klar til at forlade partiet. Så jeg bliver for at kæmpe for mine socialdemokratiske værdier. Da jeg ikke kan se mig i et andet parti. Dejligt at du melder ud ar du fortsat står bag os i byrådet, skriver Annette Raaschou van der Star, mens Rikke Bach skriver:

- Jeg har respekt for din beslutning. Og jeg kan blive edderspændtrasende, når mit moderparti går med i helt åbenlyse fejlforlig. Det vil jeg til stadighed kæmpe imod. Så. Jeg kæmper videre indefra!

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk