22. juli 2019
De fleste kender nok Slaraffen fra det farverige optog gennem Sorøs bymidte, men de kommende år vil Slaraffen indgå langt mere i dagligdagen på institutioner og skoler takket være penge fra både Kulturministeriet og Sorø Kommune. Foto: Thomas Olsen
De fleste kender nok Slaraffen fra det farverige optog gennem Sorøs bymidte, men de kommende år vil Slaraffen indgå langt mere i dagligdagen på institutioner og skoler takket være penge fra både Kulturministeriet og Sorø Kommune. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slaraffen får stor sum at udvikle sig for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slaraffen får stor sum at udvikle sig for
Sorø - 12. marts 2019 kl. 13:50
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorøs børnekulturprojekt Slaraffen får nu god mulighed for at udvikle sig i den retning, der er lagt op til. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Kulturministeriet har netop oplyst, at Slaraffen er et af de otte projekter, der bliver betænkt økonomisk i forbindelse med initiativet »En tidlig kulturstart«.

Slaraffen modtager i alt 896.400 kr. fra puljen, og med de penge kan de nye ideer til det fem år gamle børnekultur-arrangement nu sættes i værk.

Pengene skal bruges til at udbrede arrangementet, så børn i institutioner og skoler kan arbejde med kultur i nogle forløb, der er spredt ud over hele året.

Sorø Kommune vil selv lægge 800.000 kroner i projektet, så det samlede budget er på 1,7 millioner kroner.

- Det løfter børn i institutioner og skoler, hvor man virkelig får sat kulturen på dagsordenen. Vi ønsker faktisk, at man arbejder med at hæve kulturindsatsen og med, at forældrene også bliver inddraget, har formand for Sorø Byråds kultur- og fritidsudvalg, Bo Christensen (K), således sagt.

Om projekterne i »En tidlig kulturstart« siger kulturminister Mette Bock:

- Når børn allerede fra små skostørrelser oplever, at kunst- og kulturoplevelser er tilgængelige og lærerige, så kan vi lykkes som samfund. Derfor er dette initiativ en vigtig legeplads for en bred pallette af nye partnerskaber, der sikrer kulturoplevelser til 6.500 små børn i deres nærmiljø.

Ifølge den foreløbige tidsplan for Slaraffen-projektet skal indeværende år bruges på udvikling og planlægning af forløbene. I 2020 skal der være de første kulturforløb i daginstitutioner. I 2021 skal skolernes 0. klasser også være med.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk