22. april 2019
Holbergskolen blev bygget i 1954. Seneste nytilføjelse til skolen var multisalen, der blev opført i 2006 (foto). Foto: Jens Wollesen
Holbergskolen blev bygget i 1954. Seneste nytilføjelse til skolen var multisalen, der blev opført i 2006 (foto). Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole ønsker mere moderne rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole ønsker mere moderne rammer
Sorø - 19. juli 2018 kl. 06:05
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her og nu har Holbergskolen akut brug for et nyt tag, men der er andre ting ved skolen, der trænger til en opdatering. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det mener skolens bestyrelse, der har bedt byrådets politikere om at afsætte 250.000 kr. på næste års budget, så skolen kan hyre en arkitekt.

Arkitekten skal udfærdige en plan over, hvordan man fysisk kan indrette skolen, så den svarer bedre til den skoledag, der er i dag - end til den skoledag, der var gældende da Holbergskolen blev indviet i 1954.

Skolen efterlyser bl.a. en indretning, der tilgodeser, at den er tre-sporet og også tilgodeser, at nutidens tanker om inklusion kræver mere plads og flere rum i forskellige størrelser. Så det bliver muligt både at dele eleverne op i flere grupper og at samle dem i store enheder.

»Der skal være mulighed for at arbejde kreativt, digitalt, eksperimenterende, elevdifferentieret, håndværksmæssigt, praktisk/musisk, med fordybelse, rekreativt, med fremlæggelser og sceneoptræden«, skriver skolebestyrelsen i sin ansøgning.

Skolen efterlyser også rammer, der i højere grad understøtter den motion og bevægelse, som Folkeskolereformen lagde vægt på. Udendørsarealerne bør indrettes både til læring og motion.

Holbergskolen forestiller sig, at skolens organisering og fysiske rammer skal indrettes, så eleverne deles op i to store afdelinger: F.eks. 0.-5. klasser og 6.-9. klasse.

Ved en eventuel ombygning skal der også tages højde for, at der er afsat plads til specialklasser, en AKT-afdeling, støtteundervisning og endelig også en fremtidssikring af, at et 10. klasses center for Sorø Kommune ville kunne placeres her, påpeger skolebestyrelsen.

Skolen er mere end en skole. Den er også et samlingssted for lokalbefolkningen og foreningslivet, hvilket skal afspejles i indretningen.

En indretning, der i øvrigt også bør forsyne skolen med flere elevtoiletter, end der er i dag, mener skolebestyrelsen.

Om Holbergskolen får lov til at arbejde videre med tankerne om en nyindretning, vil vise sig, når byrådets politikere går i gang med budgetforhandlingerne i august.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk