27. september 2020
(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole lammet af corona: En elev smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole lammet af corona: En elev smittet
Sorø - 15. september 2020 kl. 17:56
Af Bjarne Stenbæk

Det har store konsekvenser for Frederiksberg Skole i Sorø, at en enkelt elev på 5. årgang er testet positiv for Covid-19.

Det har nemlig betydet, at skole ikke bare har måttet hjemsende de 74 elever på 5. årgang, men også har måttet sende hele 6.,7. 8. og 9. årgang hjem til virtuel undervisning.

- Det har vi gjort fordi, vi oveni måtte hjemsende i alt 21 lærere og syv vikarer, der har undervist eleverne på 5. årgang, fortæller skoleleder Ole Kristensen.

- De 21 lærere udgør næsten halvdelen af vores lærerstab, så vi kan ikke undervise de ældste årgange på skolen. Lærere og vikarer skal testes og have resultatet, inden de må komme på skolen igen. Vi håber, at det kan være afsluttet senest på fredag.

Eleverne på 5. årgang skal enten testes eller holdes hjemme i syv dage. Når det har været nødvendigt at hjemsende hele årgangen, skyldes det, at en del af sprogundervisningen foregår på tværs af klasserne. Skolen har dermed i samarbejde med sundhedsmyndighederne valgt at følge forsigtighedsprincippet, da alle eleverne kan have været i kontakt med den smittede.

Ole Kristensen roser forældre og elever for at have udvist stor forståelse og have medvirket positivt til at få klaret udfordringerne, så sikkerheden bliver optimal, og så skolen så hurtigt som muligt kan vende tilbage til normal drift.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk