16. september 2019
Karen Inge Nielsen og Svend Erik Nielsen tager nu affære. En underskriftsindsamling og et borgermøde med politikere og embedsmænd er nu sat i værk. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Karen Inge Nielsen og Svend Erik Nielsen tager nu affære. En underskriftsindsamling og et borgermøde med politikere og embedsmænd er nu sat i værk. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skellebjergvej: Nu kommer der autoværn - men beboerne vil mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skellebjergvej: Nu kommer der autoværn - men beboerne vil mere
Sorø - 13. april 2019 kl. 15:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire alvorlige ulykker på to år får nu kommunen til at reagere - men beboerne indkalder til borgermøde 25. april. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Nu er det nok!
Beboerne på Skellebjergvej vil simpelthen ikke finde sig i, at flere biler, lastbiler og busser kører ind i beboernes biler, trailere og huse. Nu kræver de at kunne leve en tryg tilværelse i deres boliger.

Nogenlunde sådan er budskabet fra Karen Inge Nielsen og Svend Erik Nielsen. Trods det fælles efternavn danner de ikke par, men bor til gengæld i to forskellige huse på Skellebjergvej.

Begge har haft frygtelige trafikale oplevelser. Tre gange er en bil banket i Karen Inge Nielsens hus.

Seneste skete det om morgenen 8. marts, hvor bilisten heldigvis påkørte familiens bil og fik taget lidt af farten af, inden vedkommende tordnede ind i husets gavl og lavede et mægtigt hul.

- Min søn var centimeter fra at blive slået ihjel ved den lejlighed, fortæller hun.

- Han lå på sofaen, og heldigvis var det lige præcis langt nok væk til, at han hverken blev ramt af bilen eller af det TV, som ved ulykken blev slynget ned fra væggen.

Også Knud Erik Nielsen kan være med.

- I august 2017 bragede en lastbil med sættevogn ind i min nabos forhave i nr. 37. Han smadrede naboens campingvogn og ramte både naboens og min bil.

- Heldigvis og helt tilfældigt var der ikke nogen mennesker i forhaven eller ved bilerne, fortæller han og føjer til, at den alvorligste ulykke på strækningen skete i 2007, hvor en bil smadrede sig vej helt ind i stuen hos en familie. Også lastbil og bus har været på uanmeldt besøg i husene, og så har de begge været vidner til flere ulykker, hvor bilerne blot er end på en af markerne.

Sorø Kommune har reageret på beboernes henvendelse

- Jeg har nu på skrift, at Sorø Kommune vil sætte autoværn op i begge ender af 70 km-zonen på Skellebjergvej, siger Karen Inge Nielsen.

Men det er efter beboernes mening ikke tilstrækkeligt.

- Vi har lavet en underskriftsindsamling med hundrede procents deltagelse fra beboerne på vejen, siger Svend Erik Nielsen.

- Vi vil have sat hastigheden ned til 60 km/t, og så skal der laves rumlefelter eller noget i den stil i begge ender af vejstykket. Et af problemerne er, at hvis man kommer kørende fra Skellebjerg mod Tersløse ad Skellebjergvej, så kører man ind i en kurve, hvor vejen også hælder samtidig med, at vejbanen indsnævres.

- Generelt køres der alt for stærkt på strækningen - det kan vi jo også se på resultaterne, når vi bestiller en hastighedskontrol.

De to henviser til, at der er 60 km/t igennem Bromme, så det må også kunne lade sig gøre på Skellebjergvej.

- I Bromme er der oven i købet cykelstier, og så er der det forhold, at husene på Skellebjergvej ligger tættere på vejen end dem i Bromme, siger Karen Inge Nielsen,.

Men det er ikke bare en underskriftsindsamling, beboerne har sat i værk.

Om kort tid dumper der en indbydelse ind til såvel embedsmændene på forvaltningen som til medlemmer af teknisk udvalg i trafiksikkerhedsudvalget.

- Vi vil lave et lille borgermøde torsdag den 25. april kl. 17.00, siger Svend Erik Nielsen.

- Og vi vil ikke nøjes med at drikke en kop kaffe. Vi vil have løsninger på bordet - og den der med, at »vi har ingen penge«, gælder ikke den dag. Nu kan det her være nok. Det er et rent og skært held, at der ikke er gået menneskeliv tabt - og på Skellebjergvej har vi samme ret til at kunne leve et trygt liv i vores huse, som man har alle andre steder i kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk