16. oktober 2019
Taz Rasmussen og David Bartholomæus Nielsen med et lille udvalg af de mange sten, de har malet for bagefter at gemme dem i bybilledet. Stenene er malet med tusch eller akrylmaling og derefter lakeret, så farverne holder. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Taz Rasmussen og David Bartholomæus Nielsen med et lille udvalg af de mange sten, de har malet for bagefter at gemme dem i bybilledet. Stenene er malet med tusch eller akrylmaling og derefter lakeret, så farverne holder. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjovt påfund: De gemmer sten af et godt hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjovt påfund: De gemmer sten af et godt hjerte
Sorø - 01. september 2018 kl. 06:02
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De færreste kan gå en tur på stranden uden at samle en sten op og holde den i hånden.

Det kan Taz Rasmussen og David Bartholomæus Nielsen heller ikke. Og dermed stopper det ikke for dem.

De to har nemlig i den seneste tid malet små kunstværker på en masse sten og gemt dem rundt om i Sorøs bymidte. Hvorefter børn og voksne kan gå på skattejagt efter dem. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

De to, der begge er 27 år og kommer fra Næstved og Korsør, flyttede til Sorø for fire år siden:

- Vi fandt en lejlighed, forelskede os voldsomt i byen og skal aldrig herfra igen, siger Taz Rasmussen.

Begge er kreativt anlagte, og de mange små bemalede sten er også deres måde at vise, at de sætter pris på deres nye hjemby:

- Vi synes, at det er sjovt at give lidt tilbage, og vi har fået mange positive tilkendegivelser fra folk. Vi har også rundet 250 følgere på Facebook, siger David B. Nielsen.

Hvis man finder en af de små sten, må man i princippet gerne beholde den. Parret lægger med jævne mellemrum nye sten ud i bybilledet:

- Der er ikke nogen regler, men mange borgere har lavet deres egne regler. Nemlig at man lader stenene ligge, så andre kan have fornøjelse af at finde dem, siger Taz Rasmussen.

Udover at agere poster i en anderledes skattejagt fungerer de små sten også som en slags visitkort for de to, der begge godt kunne tænke sig jobs, hvor det kreative er i højsædet.

De er begge uddannet som pædagogiske assistenter, men i øjeblikket ledige:

- Det ville være skønt, om der var brug for os i en børnehave, en sfo eller på et opholdssted, hvor man har lyst til at udnytte vores kreative evner, siger Taz Rasmussen.

Når hun ikke maler på sten, maler hun på lærred. Science fiction og det spirituelle er inspirationen.

David B. Nielsen tegner koncept-skitser. Han, der er rollespiller, er også ved at udarbejde sit eget rollespil. Både han og Taz Rasmussen er derudover ivrige vikinger og aktive ved Trelleborg.

Men lige nu og her er de to i Sorø mest kendt som det unge par, der glæder en masse andre med små finurlige sten.

Og selv om de efterhånden har malet tæt på 100 sten, behøver man ikke at være bange for, at de skal løbe tør for ideer til nye bemalinger:

- Nej, vi har masser af ideer. Vi sætter pennen til stenen, og så går det af sig selv, siger David B. Nielsen.

Både han og Taz Rasmussen ville dog elske, hvis andre tog ideen op og bidrog med endnu flere små malede sten rundt om i byen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk