20. januar 2018
Fra venstre er det Clara Louise Yatman, Anna Elisabeth Dornan, Peter Filip Ingemann Brandt, Anton Lautrup, Laurits Rovsing Sloth og Helena Sylvester-Arvedsen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre er det Clara Louise Yatman, Anna Elisabeth Dornan, Peter Filip Ingemann Brandt, Anton Lautrup, Laurits Rovsing Sloth og Helena Sylvester-Arvedsen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks studenter først med huen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks studenter først med huen
Opdateret 19. juni 2017 kl. 11:33
Sorø - 19. juni 2017 kl. 11:20
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Sorø Akademi afsluttede seks unge på samme tid de tre år med forberedelse til resten af livet, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Champagnepropperne sprang, og der var både smil og tårer, da seks unge mandag formiddag på samme tid afsluttede studentereksamen på Sorø Akademi.

- De afslutter eksamen i AT, der er almen studieforberedelse, så derfor har de præcis den samme forberedelses- og eksamineringstid, fortæller rektor Kristian Jacobsen, der stod klar med både lykønskninger og kameraet, som skulle forevige det store øjeblik.

Nok opstår øjeblikket på Sorø Akademi hver eneste sommer, men for den enkelte er det et helt unikt moment, der for altid gemmes i såvel hukommelsen som på billeder.

Peter Filip Ingemann Brandt fra Ry og Anton Lautrup fra Sydfyn stod med lidt blandede følelser, efter at huen var i hus.

- Det har været tre gode år, siger Peter.

- Det er som at gå på efterskole - men bare på gymnasie-niveau.

De to var oppe sammen i AT, hvor de skulle forklare, hvordan man arbejder i to fag - dels historie og matematik og dels fysik og kemi. Og glæden over, at de begge fik karakteren 12, var til at tage at føle på, men efter de tre gymnasieår på kostafdelingen i Sorø venter nu verden uden for murene.

- Jeg holder et sabbatår, og planen er, at jeg skal rejse i USA, fortæller Peter.

- Næste år tager jeg så fat på studiet i economic and business administration.

Anton går direkte videre i uddannelsessystemet.

- Jeg har søgt ind på universitetet i Lund i Sverige, hvor jeg skal læse fysik, fortæller han og tilføjer så med et smil:

- Man kan jo lige så godt blive international med det samme.

Når det blev Sorø Akademi, de to søgte til, havde det i øvrigt præcis den samme begrundelse. Udover at de gerne ville prøve at stå lidt mere på egne ben, havde begge læst om Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter til 150 millioner kroner.

- Det kan du ikke få andre steder. Det er helt unik for Sorø, og det er et utroligt spændende tilbud.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk