24. august 2019
Kulturregion Midt- og Vestsjælland støtter blandt andet Kulturbussen. Eleverne her på Sorø Kunstmuseum er netop på tur med Kulturbussen. Foto: Jens Wollesen
Kulturregion Midt- og Vestsjælland støtter blandt andet Kulturbussen. Eleverne her på Sorø Kunstmuseum er netop på tur med Kulturbussen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks kommuner fortsætter kulturaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks kommuner fortsætter kulturaftale
Sorø - 06. december 2018 kl. 18:06
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune er klar til at fortsætte sit kulturelle samarbejde med kommunerne Ringsted, Slagelse, Odsherred, Lejre og Kalundborg i 2019. Og ikke nok med det. Man vil også gerne fortsætte i flere år derefter.

Det fortæller politiker Bo Christensen (K), der er formand for Sorøs kultur- og fritidsudvalg. Udmeldingen kommer efter, at medlemskommunerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland netop har holdt møde om fremtiden. Roskilde og Holbæk Kommuner har valgt at træde ud af kulturaftalen.

Bo Christensen har tidligere sagt, at man gerne ville gå nye veje med kultursamarbejdet.

- Vi har sagt, at otte kommuner var for mange. Nu er der seks kommuner, og der er en god samhørighed blandt de kommuner, siger han til DAGBLADET og Sjællandske.

Udvalgsformanden har tidligere beskrevet kultursamarbejdet over for avisen:

»Vi har oplevet, at der ikke var så meget nyskabende i samarbejdet i kulturregionen. Nogle kommuner har været for protektionistiske og har taget penge fra at kunne lave noget nyskabende. Der er vi mere til, at kulturen ikke har nogle grænser, og at det skal ses i det store billede,« lød det fra Bo Christensen i april.

Siden blev tankerne om måske at udtræde af samarbejdet eller i det mindste at forandre det sat på pause.

Og nu har Sorø Kommune og de fem andre tilbageværende kommuner tilsyneladende talt sig til rette.

- Jeg tror faktisk, at vi er ovre den hurdle. Samarbejdet har fundet et godt leje. To kommuner er trådt ud, og dem, der er tilbage, sidder tættere sammen og kan blive enige om nogle ting. Roskilde har kigget meget mod København, og det har påvirket samarbejdet. Man har haft forskellige ønsker til samarbejdet, og der er blevet indgået mange kompromiser, siger Bo Christensen.

Hver kommune i kultursamarbejdet betaler årligt tre kroner per indbygger og laver en aftale om, hvilke områder pengene skal bruges på.

Den nuværende kulturaftale har to temaer, »kulturarv og identitet« og »børn, unge og udsyn«.

I 2019 forventer kommunerne at have en fælles pulje på 3,185 millioner kroner til at støtte kulturelle aktiviteter.

Aftalen skulle egentlig udløbe ved udgangen af 2018 og erstattes af en ny kulturaftale. Men da kulturministeren var i gang med at justere konceptet med kommunale kulturaftaler og havde brug for mere tid, blev kommunerne bedt om at fortsætte de nuværende kulturaftaler ind i 2019 med samme indhold og rammer. Senest har ministeren besluttet, at kulturaftalerne skal fortsætte som hidtil. Der bliver altså ikke ændret på konceptet.

Kulturregion Midt- og Vestsjælland støtter projekter som Kunstdage i Pinsen, Bandakademiet og Kulturbussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk