22. marts 2019
Motorlokomotivet OHJ 24 fra 1952 er på grund af tørke og brandfare sat ind på strækningen fra Høng til Stenlille i stedet for damplokomotivet. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Motorlokomotivet OHJ 24 fra 1952 er på grund af tørke og brandfare sat ind på strækningen fra Høng til Stenlille i stedet for damplokomotivet. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se fotos og video: Erstatningslokomotiv fik hedeslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se fotos og video: Erstatningslokomotiv fik hedeslag
Sorø - 12. juli 2018 kl. 06:41
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var spændt forventning onsdag formiddag hos både store og små på Dianalund Station, hvor Vestsjællands Veterantog skulle ankomme med motorlokomotivet fra 1952, OHJ 24.

To planlagte ruter skulle afvikles fra Høng Station til Stenlille og retur.

Oprindelig var det planen, at det brusende og stemningsfulde damplokomotiv skulle trække vognene, men grundet den langvarige tørke var der risiko for brandfare. Man havde derfor valgt at indsætte OHJ 24, der har været i regelmæssig drift på Odsherredsbanen og Høng-Tølløse Banen.

Sugekopper på toget
Med en del forsinkelse trillede OHJ 24 ind på perronen. Toget havde været ramt af et mindre nedbrud lige uden for Ruds Vedby, hvor der var røget en sikring i motorlokomotivet.

Vel fremme i Stenlille kan man fornemme de alvorlige miner hos de frivillige, og der går heller ikke lang tid, inden passagererne får at vide, at motorlokomotivet desværre er brudt sammen. Alle opfordres derfor til at tage lokaltoget tilbage mod Slagelse.

Inde i lokomotivet er motorvarmen overvældende. Her står lokomotivfører Peter Jørgensen og ryster ærgerligt på hovedet. Han har selv været projektleder på istandsættelsen af netop OHJ 24.

- Vi forsøger at afhjælpe problemet, men der er noget galt med banemotoren. Vi tør simpelthen ikke køre videre med passagerer. Hvis vi får det til at køre, lister vi tilbage mod Høng lidt senere, forklarer han.

Selvom turen med veterantoget blev lidt anderledes end planlagt, så var der flere af børnene som glædede sig til at skulle køre i to slags tog. Intet er derfor så galt, at det ikke er godt for noget.

18. juli kører Vestsjællands Veterantog ruten igen.

Hvis man vil orienteres om priser og køreplan, kan man gå ind på hjemmesiden: www.vsvt.dk.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk