16. oktober 2018
Hanne Wagner kom ud af døren uden sit valgkort til kommunal- og regionsrådsvalg, men det lykkedes alligevel at få afgivet en stemme. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

Hanne Wagner kom ud af døren uden sit valgkort til kommunal- og regionsrådsvalg, men det lykkedes alligevel at få afgivet en stemme. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se fotos: Stemmetravlhed fra morgenstunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se fotos: Stemmetravlhed fra morgenstunden
Opdateret 21. november 2017 kl. 10:59
Sorø - 21. november 2017 kl. 10:52
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I stedet for at åbne klokken 9 så åbnede alle valgstederne klokken 8 i dag, og det var der i hvert fald på Pedersborg Skole mange, som benyttede sig af.

Der var kø fra start - især mange der lige klarede krydsene på vej til arbejde, eller efter at børnene var blevet afleveret i daginstitution og skole.

Og så var der dem, der troede, de havde tjek på det hele, men måtte erkende, at de alligevel var kommet lige lovlig hurtigt ud af døren om morgenen.

Blandt dem var Hanne Wagner på 64 år.

Hun kom susende med sit stemmekort til ældrerådsvalget, men havde glemt, at papiret ikke hang sammen med kommunal- og regionsrådsvalg. Lidt pudsigt for Hanne Wagner synes faktisk, at kommunalvalg er spændende, men at ældrerådsvalg er lidt uinteressant.

Med hjælp fra formanden fra valgstedet, Michael Jensen, slap Hanne Wagner dog for at køre hjem igen og hente det tilsendte valgkort til kommunal- og regionsrådsvalg. Hun fik udstedt et nyt på stedet.

- Jeg har stemt det samme til kommunalvalg, som jeg plejer, men til regionsrådsvalg har jeg måtte undersøge lidt for at kunne bestemme mig. Ældrerådsvalget har jeg ærligt talt ikke haft så meget fokus på, men jeg synes jo, man skal stemme, når man bliver bedt om det. Så det gør jeg naturligvis, siger Hanne Wagner.

En anden travl vælger var Khalid Yousif, der bor i Pedersborg med sin kone og børn.

Familien kommer fra Irak, men har boet 10 år i Danmark. Valgdeltagelsen blandt nydanskere er generelt lav, men Khalid Yousif stemmer altid, når han får mulighed for det.

- Det er anden gang, jeg stemmer til et lokalt valg. Det synes jeg, man skal, når man bor i Danmark, siger Khalid Yousif, der tirsdag morgen var på vej til arbejde som buschauffør i Arriva.

I Pedersborg regner de valgtilforordnede med, at åbningen allerede klokken 8 vil betyde, at der er mindre pres på - og dermed mindre kø ved stemmeboksene - når stemmemyldretiden indfinder sig efter klokken 16.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk