18. september 2021
Lis Arlington Ølholm (forrest) gik Fighter-runden på Torvet i Sorø sammen med andre kræftramte. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Lis Arlington Ølholm (forrest) gik Fighter-runden på Torvet i Sorø sammen med andre kræftramte. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se fotos: Kampen med og mod kræft fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se fotos: Kampen med og mod kræft fortsætter
Sorø - 11. september 2021 kl. 16:22
Af Ulla Grundtvig Brask

»Stafet for livet« i Sorø er tilbage på Grønningen ved Sorø-Hallen i 2022. Det lovede formand Anne Grethe Thede Jensen, da hun lørdag klokken 12 holdt tale ved åbningen af kræft-arrangementet på Torvet i Sorø.

arrow Læs også: Rebekkas rørende tale om at have en kræftsyg mor: - Folk går på tæer omkring mig. Lad være med det!

2021-udgaven er en kombination af stafet, der har start og slut på mange forskellige lokaliteter i kommunen, og så en virtuel del med livestreaming, der sørger for, at alle andre kan følge med hjemmefra.

Mange af Fighterne, der er arrangementets æresgæster, valgte at blive hjemme, men en af dem, som kom til Torvet i Sorø, var Lis Arlington Ølholm, der i 2020 blev opereret i benet. Hun lider af bløddelssarkomer, der er en kræftsygdom, som opstår i muskler, bindevæv, fedtvæv, nerveskeder og kar. Som oftest i arme og ben.

Hun er ikke raskmeldt endnu, men »foreløbig ser det godt ud«, fortæller hun.

Lis Arlington Ølholm bor i Dianalund og er 51 år. Hun har altid været fysisk aktiv i sit liv, og det kom hende til gode, da hun blev kræftsyg.

- Motion er ingen garanti for noget, og jeg kan ikke løbe, som jeg gjorde før. Men jeg kan stadig gå lange ture, og det er helt sikkert, fordi jeg havde et godt udgangspunkt fysisk, siger hun.

Sygdomsforløbet har været hårdt og har samtidig været med til at sætte Lis Arlington Ølholms netværk i et nyt lys. Det er i hvert fald blevet tydeligt, hvem der kunne tackle alt det svære - og hvem der bakkede lidt ud.

- Jeg har fundet ud af, hvor stor betydning ens netværk har. Jeg er meget heldig. De allerfleste har håndteret det rigtigt fint. Nogle har haft det svært med min sygdom, men der er også andre, som jeg har oplevet helt nye og fantastiske sider af, fortæller hun.

De penge, der bliver samlet ind ved »Stafet For Livet«, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk