23. marts 2019
Som rektor er der en del administrative opgaver. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Som rektor er der en del administrative opgaver. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billedserie: Tradition og fornyelse følges ad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billedserie: Tradition og fornyelse følges ad
Sorø - 10. juli 2018 kl. 13:31
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rektor Kristian Jacobsen, Sorø Akademis Skole, er vild med sin bil, men har det svært med, at den bruger en del benzin. Desuden har han gået på pølsekursus og har sit eget lille »folkekøkken«. En mand med mange facetter.

Kristian Jacobsen er født og opvokset i Stensved ved Vordingborg som søn af lærerforældre og som den midterste i en børneflok på tre. Barndom og ungdomsår var præget af musik og politik.

I 2014 fik Kristian Jacobsen en henvendelse fra et konsulentfirma på vegne af ministeriet, om han havde set opslaget om rektorstillingen i Sorø.

Konsulenten fortalte blandt andet, at stillingen var uden bopælspligt.

- Jeg var glad for at være i Helsingør og havde egentlig ikke tænkt mig at søge. Men jeg kunne ikke dy mig for at sige, at jeg synes, det var en stor fejl at slå rektorstillingen op uden bopælspligt. Da konsulenten tilsyneladende ikke havde det store kendskab til Sorø Akademi, begyndte jeg herefter at fortælle hende om akademiets historie, og inden jeg fik set mig om, havde jeg mere eller mindre talt mig varm på stillingen, siger han og fortsætter:

- Jeg vidste, at jeg kom til at overtage en skole med nogle faglige udfordringer og en stærkt udfordret økonomi. Men jeg drog til samtale i ministeriet - og fik jobbet. I dag trives jeg med at være rektor, have ledelsesfunktioner og være tæt på de unge. Økonomien og de faglige resultater er genoprettet. Selvom jeg er rektor for Sorø Akademi, så vil jeg også bare gerne være privatpersonen Kristian, der for eksempel kører på genbrugspladsen i grimt tøj, siger han.

Læs hele artiklen om Kristian Jacobsen i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk