19. januar 2020
Albertes pony, Prins, stikker fotografen et stort smil. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Albertes pony, Prins, stikker fotografen et stort smil. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Smil til fotografen - der er Liv i Landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Smil til fotografen - der er Liv i Landet
Opdateret 19. august 2019 kl. 09:52
Sorø - 18. august 2019 kl. 19:24
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 10. gang blev Liv i Landet afviklet på Kongsgaarden i Vester Broby. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Nu skal du se! Prins kan smile. Kan du smile til fotografen Prins?

Mens Andrea på 10 år fra lokalområdet lige får sat sin pony op som den helt rigtige model, kan fotografen få billedet i kassen. Prins nikker veltilfreds, men han har også hørt, at der venter en belønning.

Andrea har haft 15-årige Prins i et par år. Hun rider fem-seks gange om ugen, men al tiden med ponyen er dog ikke effektiv ridetid, for der skal også meget andet arbejde, når man har ansvaret for sådan et relativt stort dyr.

- Her ved Liv i Landet er vi til mønstring, og så deltager vi også i agility og i ringridning, fortæller Andrea.

Hun er til Liv i Landet sammen med sin søster Alberte på 8 år. Alberte har taget ponyen Steward på 14 år med sig. Hver af pigerne har også en veninde med, så holdet tæller også Suzi på 10 fra Fjenneslev og Amilia på 8 fra Lundby. Det ene par kender hinanden fra skoleklassen, mens det andet par løb på hinanden på Roskilde Dyrskue.

I et andet område af den store festplads er de to 8-årige Kamille og Emily fra Haslev ved at få kaninen Plet på tre år til at springe over en forhindring. Emilys mor, Belinda, hjælper til, men Plet fanger hurtigt fidusen. Hvis man lige vipper øverste barre af med snuden, bliver det meget lettere at hoppe over.

For første gang i det 10 år, Kongsgaarden har dannet rammen om fejringen af landbolivet og ikke mindst den oprindelige måde at drive landbrug på, måtte arrangementet i år tåle en del regn.

- Men det tager vi i stiv arm, siger Ingrid Justesen, der er med i arrangementets styregruppe.

Udover selve Kongsgaarden, der altid er et besøg værd, var der et meget stort program. Man kunne opleve veterantraktorer, der var foredrag om hesten og hestens pleje, præsentation af gamle danske husdyrracer, det gamle tærskeværk fra Holbæk fra engang midt i 40'erne, hønseskidningskonkurrence, kæledyr, kåringer, markarbejde, hesteshow, falkonershow, folkedans, spillemænd, konkurrencer og meget andet at se på, og det benyttede mange - trods regnen - sig af.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk