22. april 2019
Pigerne venter spændt, til det er deres tur til at give ponyen sadel på. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Pigerne venter spændt, til det er deres tur til at give ponyen sadel på. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Rytter for en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Rytter for en dag
Sorø - 18. juli 2018 kl. 06:01
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens dyrebare og længe ventede regndråber falder fra himlen, er tolv børn mødt op i Stenlille Ridecenter til sommerferie-ridning. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Iklædt reglementeret udstyr er børnene sat sammen to og to, én øvet og en uøvet. På den måde kan de hjælpe hinanden bedst muligt.

Indehaverne af Stenlille Ridecenter, Rita og Jørgen Hansen, hjælper til og giver gode råd, men ellers er det Alice Flygenring der underviser børnene.

- Så skal vi lægge sadlerne på, siger hun, og de ti piger og to drenge stopper for en stund »nusseriet«, og koncentrerer sig om at bære sadlen blidt over på hestens ryg. Alice Flygenring og Jørgen Hansen efterspænder og kontrollerer, at den er »monteret« korrekt. Mens hestene sadles op, trampes der i brostenene af både børn og heste. Fluerne er nærgående og irriterende.

10-årige Mille Bengtsson Petersen og Mie Petersen Blaabjerg på 11 år deles om »Jerry«, en tålmodig herre på 21 år. Mie har redet i fire år allerede, og er fuldstændig pjattet med Jerry. Mille er nybegynder, og har først nu taget mod til sig.

- Vi lader nybegynderne ride først, mens de øvede trækker dem rundt på banen. Efter cirka tre kvarter bytter de, og så får de øvede lov til at ride selv, fortæller Rita Hansen, som sammen med sin mand, Jørgen, har haft rideskolen siden 1970.

Der er sommerferie-ridning igen den 1. og 2. august. Aktiviteten er gratis - men kræver tilmelding.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk