20. september 2020
Caithlin Hunt og Joan Hundstrup lod sangen danne bro mellem generationer, da der lørdag var Maratonsang i Sognegårde. I baggrunden skimtes Benedikte Millina Møller, der var de unges bud på en sangvært. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Caithlin Hunt og Joan Hundstrup lod sangen danne bro mellem generationer, da der lørdag var Maratonsang i Sognegårde. I baggrunden skimtes Benedikte Millina Møller, der var de unges bud på en sangvært. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Maratonsang: Sangene har så gode budskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Maratonsang: Sangene har så gode budskaber
Opdateret 22. august 2019 kl. 11:34
Sorø - 19. august 2019 kl. 17:58
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fuldt hus til lørdagens Maratonsang, der på grund af vejret blev flyttet til Sognegården i Sorø. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Unge og ældre mødtes lørdag til Maratonsang i Sorø. Det var anden gang, arrangementet blev afviklet, og det samlede fuldt hus. Det dårlige vejr betød, at arrangementet måtte flyttes fra bibliotekets gård til Sognegården, og godt nok var de ældre så langt i overtal, men ungdommens indslag med Benedikte Millina Møller, formand for Sorø Ungdoms Projekt, som sangvært gjorde stort indtryk på deltagerne.

At det var godt slog klart igennem i de samtaler, deltagerne havde på vej mod frokosten. Blandt de sangere, Benedikte medbragte, var Caithlin Hunt.

- Jeg har altid godt kunnet lide at synge, siger hun.

- Jeg synes sangene har gode budskaber. De nyere sange, synger jeg tit. Af de ældre holder jeg meget af »I Danmark er jeg født« - og det er måske lidt paradoksalt i og med, at jeg faktisk er født i Sverige.

I den lidt mere rutinerede gruppe finder vi Joan Hundstrup.

- Jeg elsker at synge og var også med sidste år. Dengang var der gedebølge, fortæller hun.

- Man bliver glad af at synge, og jeg synes for eksempel, det er fint, at man til forskellige foredrag, jeg har været til, indleder med en sang.

- Jeg deltager altid i sangcaféen i Pedersborg, og jeg går også i kirke - bl.a. for at synge de dejlige salmer. Der er mange gode tekster, og mange sange vækker minder - både glade og mere sørgelige. Sangene rører én helt ind i hjertekulen.

- Jeg har nok hundrede sange på min top 10, siger Joan Hundstrup med et stort smil.

- »Du kom med alt det, der var dig« er en af de allerbedste, men også Kim Larsens sange er jeg glad for, og så er sangen »Kære linedanseren« er også blandt top-favoritterne.

Forskellige fortrinsvis lokale folk gav den som sangværter. Solveig Bjergkvist, Kristian Jacobsen, Mia Sørup, Leif Kledal, Tordur a Brunni, Bendikte Millina Møller, Carl-Christian Bringgaard og Erik Lindsø udgjorde holdet med lokal tilknytning, men så fik arrangementet også besøg af to kendte forfattere.

Suzanne Brøgger stod for afdelingen »Min danske sang«, mens Dy Plambech præsenterede »boblere« til den 19. udgave af Højskolesangbogen. Plambech er med i det udvalg, der udvælger sangene.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk