19. marts 2019
LBI?s fodboldskole for børn med særlige behov er særligt tilpasset deltagerne. For eksempel begynder træningen en halv time senere end i den store fodboldskole, og fodboldskolen varer tre dage i stedet for en hel uge. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

LBI?s fodboldskole for børn med særlige behov er særligt tilpasset deltagerne. For eksempel begynder træningen en halv time senere end i den store fodboldskole, og fodboldskolen varer tre dage i stedet for en hel uge. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Her får særlige børn en fodbold-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Her får særlige børn en fodbold-succes
Sorø - 11. juli 2018 kl. 16:18
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Patrick Mortensen på 10 år kan ikke deltage i sommerferiens traditionelle fodboldskoler. En kromosomfejl betyder nemlig, at han har motoriske og sproglige vanskeligheder.

Men i disse dage får Patrick en stor succesoplevelse på banerne ved Frederiksberg Skole, hvor der er fodboldskole for børn med særlige behov.

- Det er sejt, for man spiller fodbold, og jeg har fået nye venner, fortæller Patrick Mortensen til DAGBLADET og Sjællandske.

Der er ni børn i den særligt tilpassede fodboldskole. Træner Vibeke Lund har samlet børnene i en rundkreds midt på græsset. Hun holder en stor sort- og guldfarvet bold i hænderne, mens hun giver instruktioner til den næste øvelse.

- Den her fodbold er en skat. Men indeni er der en bombe, og den må ikke sprænge. Så hver gang den er på jeres banehalvdel, skal I skyde bomben væk med de små fodbolde, så den ikke sprænger, forklarer træneren.

Børnene bliver delt i to hold, og så går øvelsen i gang.

- Nej! Hvorfor kan jeg ikke ramme den, udbryder et af børnene.

- Skynd jer og skyd igen, lyder det fra Vibeke Lund.

Lynge-Broby Idrætsforening (LBI) og DGI Midt- og Vestsjælland står bag fodboldskolen på banerne ved Frederiksberg Skole i denne uge.

Fodboldskolen består både af en stor, traditionel fodboldskole med 115 deltagende børn og en tilpasset fodboldskole for op til 16 børn med særlige behov.

Vibeke Lund har selv fået idéen til en særligt tilpasset fodboldskole. Hun er tidligere handicapidræts-konsulent og nu medlem af bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland. Hun har også selv kæmpet for at realisere idéen. Det er den eneste fodboldskole af sin slags på Midt- og Vestsjælland.

Læs resten af historien i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske Slagelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk