12. december 2018
Team Pink Panthers med elever fra Sorø Borgerskole vandt First LEGO League i Sorø lørdag. Forrest ses Bastian Sichlau (til venstre) og Gustav Sørensen (til højre), begge fra 6.b. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Team Pink Panthers med elever fra Sorø Borgerskole vandt First LEGO League i Sorø lørdag. Forrest ses Bastian Sichlau (til venstre) og Gustav Sørensen (til højre), begge fra 6.b. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Elever vinder Lego-turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Elever vinder Lego-turnering
Sorø - 11. november 2017 kl. 17:27
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nærmest som en markedsplads ved det store auditorium i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter på Akademigrunden i Sorø.

Der er en dyst i programmering i gang i midten. Der er børn og forældre over det hele. På væggen over dysten tæller et ur ned fra to et halvt minut. Og en DJ sørger for musik, der skaber den helt rigtige, spændte stemning.

Det er et hold elever fra Utterslev Skole, der kæmper mod holdet Team Pink Panthers. Det består af elever fra 5. og 6. klasserne på Sorø Borgerskole. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I en uge har arbejdet med at programmere Lego-robotter for at løse forskellige problemstillinger på en forhindringsbane. Og for at blive så gode til det, at de kunne deltage i First LEGO League i Sorø.

- Det har været rigtigt sjovt at programmere, og vi har været sammen på tværs af klasserne, siger 12-årige Bastian Sichlau fra 6.b på Sorø Borgerskole.

- Man kan gøre alt muligt med robotter. Når man først kan det, så er det ikke svært. Man kan bruge det i fremtiden eller derhjemme til at få nogle idéer til problemer, fortæller 12-årige Gustav Sørensen, der også går i 6.b på Sorø Borgerskole.

Team Pink Panthers sikrede sig alle de mulige point i dysten mod Utterslev Skole. De endte også med at vinde finalen og er nu videre til en turnering i Oslo den 2. december.

I år var der samtidig Junior First LEGO League i videncentret.

I junior-delen deltog seks hold fra 2. årgang på Frederiksberg Skole. De har fulgt et undervisningsforløb, hvor de har lært helt grundlæggende viden om programmering af Lego-robotter.

Oskar Munk Dalsgaard fra 2.a på Frederiksberg Skole var med på holdet Team Regnsky.

- Det er sjovt. Man regner jo ikke med, at man skal bygge med Lego i skolen. Og så pludselig skulle vi, siger han.

Alle hold fik til opgave at forbedre vandets rejse gennem økosystemet. Team Regnsky fandt frem til en løsning, hvor der blev pumpet vand op fra en sø og brugt til bilvask.

- Jeg har lært at programmere og bygge en Lego-bil ordentligt, fortæller Oskar Munk Dalsgaard.

De seneste år har kommunens skoler ikke kunnet stille med hold til junior-delen af First LEGO League. Men lærerne Tine Friis Scheby og Anne Brøchner Andersen fra Frederiksberg Skole har været primus motor på at få den del af konkurrencen op at køre igen.

Tine Friis Scheby har oplevet, hvordan forløbet med programmering udvikler børnene.

- Det handler meget om selvstændighed og ansvar, og de vokser med opgaven. Det er vigtigt at få programmering ind så tidligt som muligt. Det er det samfund, vi lever i, og den fremtid vores børn skal møde. Og jeg ved, at de får en fed oplevelse, siger hun.

De seks hold i Junior First LEGO League blev ikke rangeret, men alle hold fik guldmedaljer og feedback på deres projekt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk