20. januar 2019
Tre generationer var sammen taget til "Svedig lørdag" i Pedersborghallen. På gyngen sidder Viola på tre år. Til venstre sidder hendes far Morten Veje Bastholm og til højre farfar Henning Larsen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Tre generationer var sammen taget til "Svedig lørdag" i Pedersborghallen. På gyngen sidder Viola på tre år. Til venstre sidder hendes far Morten Veje Bastholm og til højre farfar Henning Larsen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Børn og voksne har en svedig dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Børn og voksne har en svedig dag
Sorø - 14. januar 2018 kl. 11:17
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hallen ved Pedersborg Skole var proppet, da Pedersborg Gymnastik- og Idrætsforening (PGI) holdt »Svedig lørdag«.

Omkring 100 børn og endnu flere forældre var blevet overbevist om at tage en lørdag i hallen. PGI havde stillet alle redskaberne frem til fri leg, og foreningens instruktører og frivillige hjalp også det gratis arrangement godt på vej. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Pernille Andersen fra Munke Bjergby havde pakket mad og drikke og var taget i Pedersborghallen sammen med sin datter Mathilde på syv år og med sin veninde og hendes børn.

- Ungerne hygger sig og får brugt noget energi. Vi havde egentlig planlagt en dag på sofaen med film, for jeg havde glemt det her. Man får også snakket med de andre forældre, så det er ikke kun noget socialt for børnene, siger hun.

Pia Mortensen fra Frederiksberg havde taget de to aflastningsbørn Scott på ni år og Olivia på otte år med.

- Jeg synes, det er et fantastisk initiativ, og børnene får lov til at brænde en masse krudt af. Jeg er benovet over de frivilliges indsats, så det vil jeg gerne støtte op om. Børnene får også lov til at møde andre børn, og det betyder helt vildt meget. For her møder de andre, som de har noget til fælles med, uden at blive mindet om, at de er i aflastning, fortæller hun.

Olivia på otte år går selv til gymnastik. Det var første gang, at hun var med til arrangementet i Pedersborghallen.

- Jeg har lavet vejrmøller og lidt forskelligt. Jeg har prøvet de fleste af tingene før. Men så prøver jeg de ting, jeg ikke har prøvet før, siger hun.

Morten Veje Bastholm fra Frederiksberg havde både taget sin datter Viola på tre år og sine egne forældre med i hallen. Alle tre generationer går til gymnastik.

- Jeg er imponeret over, at de har så mange redskaber. Børnene får brugt noget krudt, og jeg kan også selv være med, siger Morten Veje Bastholm.

- Jeg kan godt lide samværet og opmuntringen af børnene til at lave motion, siger familiens farfar Henning Larsen fra Sørbylille.

Det var ikke kun børnene og deres forældre, der leverede brede smil i hallen. Foreningens instruktører og frivillige nød også arrangementet.

- Det er meget sjovt. Så når vi går hjem i eftermiddag, så har vi også hygget os, siger instruktør Henrik Barslund.

PGI arrangerer »Svedig lørdag« tre-fire gange hen over vintersæsonen. Arrangementet er i gang med sin fjerde sæson.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk