17. oktober 2018
Det var vinduet på 1. sal i gavlen, der blev skudt mod. Glasset splintrede. De to vinduer i stueetagen er begge muret til. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det var vinduet på 1. sal i gavlen, der blev skudt mod. Glasset splintrede. De to vinduer i stueetagen er begge muret til. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Skudsalver mod Gremium-rockernes hus i Lårup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Skudsalver mod Gremium-rockernes hus i Lårup
Opdateret 23. oktober 2017 kl. 12:33
Sorø - 23. oktober 2017 kl. 12:01
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken godt 4.35 natten til mandag blev der igen affyret skud på rockergruppen Gremiums klubhus i landsbyen Lårup ved Stenlille. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Beboere efter nye rockerskud: Nu må det stoppe

- Vi modtog anmeldelser fra flere beboere i området, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

- To patruljer kørte derfor til Gremium MCs klubhus på Lårupvej, og her traf de i alt otte personer, men ingen spor af gerningsmændene. Det viste sig, at der blev afgivet flere skud mod klubhuset.

Beboerne i Lårup fortæller, at der var tale om skud fra en automatpistol eller et maskingevær.

- Vi blev vækket af en skudsalve, og derefter kom der en til. Der var nok 15-20 skud pr. salve, fortæller en af beboerne.

Ingen af de fire beboere, avisen talte med mandag formiddag, ønskede at stå frem med navn og billede. De fortæller også, at de kort efter skyderiet hørte hjulspin og en bil, der forlod Lårup i høj hastighed.

Alle kan berette om, at livet i Lårup generelt er utrygt, selv om de også føjer til, at mystiske aktiviteter omkring rockernes klubhus efterhånden er ved at blive så meget dagligdag, at man kun reagerer på det værste.

- Flere gange i sommerens løb er vi for eksempel blevet vækket midt om natten, fordi nogle af rockerne har gået ude på vejen og talt højt i mobiltelefon. De taler mest arabisk, men også lidt dansk ind i mellem, fortæller en af beboerne.

- Skyderiet er desværre en del af konflikter i bandemiljøet, men det er på ingen måde acceptabelt, når der skydes i det offentlige rum. Vi er derfor pt. travlt optaget med at klarlægge forløbet, og hvem der står bag. Vi har naturligvis stor fokus på naboer og andres sikkerhed, hvorfor der lægges store kræfter i vores indsats, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiets teknikere arbejdede ved huset mandag formiddag, og udover selve huset, var der en vis interesse for skovområdet bag huset.

Der blev skudt mod gavlen i Lårups gamle købmandsgård, som rockerne har lejet. Ingen blev ramt denne gang, men vinduet på 1. sal i gavlen var splintret.

Natten til 29. juni blev der også skudt mod klubhuset. I det tilfælde blev en ag husets beboere ramt, men han overlevede.

Lørdag den 7. oktober holdt rockerklubben en fest i klubhuset. Ved den lejlighed var politiet talstærkt til stede og visiterede deltagerne. Festen forløb i god ro og orden.

arrow Efter skudepisode: Borgmester vil forbyde rockernes klubhus
23. oktober 2017 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Skud mod rocker-klubhus i Stenlille
23. oktober 2017 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:41

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk